Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

6 nejčastějších mýtů o liposukci, kterým jste doposud věřili

7. srpna 2019 | 00:00
Prezentace klienta |

O liposukci neboli odsávání přebytečného tuku z těla už toho bylo řečeno a napsáno dost. Spousta z toho jsou ovšem jen mýty, jejichž pravdivost si už jen málokdo z nás ověří. Pokud i vy toužíte po liposukci, nenechte se oklamat mylnými informacemi, které by vás mohly od zákroku odradit a přečtěte si, jak to s liposukcí doopravdy je.

1. Liposukcí trvale zhubnete

Podstoupit liposukci a trvale se zbavit tuku, to zní jako sen, že? Ale takhle to bohužel v praxi nefunguje. Po zákroku je potřeba, abyste nastolili zdravější životní styl, protože jen tím si úbytek na váze udržíte a možná se i zbavíte dalšího nechtěného tuku. Zaměřte se proto na zdravější stravování, více pohybu, ale také dostatek spánku, který ovlivňuje správné fungování těla. Jakmile pak ve svém životním stylu najdete rovnováhu, liposukci břicha ani jiných partií už vůbec nemusíte řešit.

2. Povislá kůže po zákroku nezmizí

Mnoho lidí se také domnívá, že povislá kůže po zákroku nezmizí. Věřte nebo ne, ona skutečně zmizí. Dnes už plastická chirurgie nabízí různé postupy a techniky zákroků jako například odsávání tuku laserovým paprskem, které zaručuje nejen odsátí tuku, ale také vypnutí a vyhlazení kůže.

3. Po liposukci vám zůstanou velké jizvy

Obáváte-li se po zákroku znatelných jizev, pak nemusíte, specialisté dnes zvládnou doslova zázraky. Pracují s tenkými kanylami, které zavádí do těla, a po nichž nakonec zbyde jen malá nepatrná jizva. Pak záleží i na tom, jak poctivě odpočíváte během rekonvalescence, při níž hojení jizvy podpoříte. Pokud odpočinek dodržíte, jizva časem úplně zmizí.

4. Štíhlí lidé liposukci nepotřebují

Objevuje se také názor, že lidé s útlou postavou liposukci podstupovat nemusí. Popravdě ale existuje spousta hubených lidí, které trápí ukládaní tuku na hýždích či stehnech. Ženy pak mohou řešit povislé bříško po porodu, kterého se nemohou zbavit, i když už se dávno dostaly na svou původní váhu. A právě tohle všechno jsou případy, kdy se lidé rozhodnou liposukci podstoupit, i když to třeba na první pohled nepotřebují.

5. Muži nechodí na liposukci

Že se liposukce týká pouze žen? Kdepak. I muži jsou častými návštěvníky plastických a estetických klinik. Ti podstupují zákroky jak ze zdravotních důvodů, tak i pro zvýšení sebevědomí. Některé kliniky plastické chirurgie se na ně často specializují a nabízí dokonce zákroky určené výhradně mužům.

6. Podstoupit můžete jen liposukci břicha

I když to spousta lidí vůbec neví, kromě liposukce břicha dnes můžete podstoupit také odsátí tuků z hýždí, vnitřní strany stehen, ale i dalších partií jako paží, prsou, lýtek či podbradku. A co taková liposukce kolen, napadlo by vás to? I ta se dnes už řadí mezi poměrně běžné zákroky.