Vážila 162 kilogramů! Za 18 měsíců ale dokázala zhubnout na polovinu. Jak?

Za 18 měsíců dokázala zhubnout přes 80 kg! Jak to dokázala?
Foto: profimedia.cz
3. července  2019 
 12:00

Občas to chce hodně dřiny a odříkání, aby se na váze objevilo číslo, se kterým budeme spokojeni. Své o tom ví šestatřicetiletá Vanessa Brennan z New Yorku. Ta našla motivaci, přestala se přejídat a tučná jídla vyměnila za zdravou stravu. Během osmnácti měsíců dokázala zhubnout o neuvěřitelných osmdesát kilogramů! Podívejte se na její úžasnou proměnu!

Na začátku své cesty vážila Vanessa sto šedesát dva kilogramů. "Někteří lidé jsou závislí na drogách nebo alkoholu, mou závislostí bylo jídlo. Byla jsem šťastná, když jsem si mohla dát něco dobrého, a zároveň jsem zajídala také smutek. Byl to začarovaný kruh," říká.

Zdravotní sestra si časem uvědomila, že hazarduje se svým zdravím, a že pokud nechce skončit jako její pacienti, musí skoncovat s nezdravými návyky. Začala proto vyřazovat ze svého jídelníčku všechny nezdravé potraviny, vyhýbala se sladkým nápojům a snažila se zbavit se své závislosti na sladkých dortech. Díky tomu zhubla o třiadvacet kilogramů. Její cesta za vysněným tělem však pokračovala.

Dalších třiašedesát kilogramů shodila pravidelným pohybem a nadále si hlídala svůj jídelníček. Dnes váží šestaosmdesát kilogramů a sama přiznává, že se změnilo nejen její tělo, ale i celkové myšlení. "Věděla jsem, že to nebude lehké, ale horší bylo vyrovnat se s traumatem, které mi v průběhu let způsobovala moje váha," dodává.

 

 

 

Autor: Aneta Valešová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji