Zhubla o 60 kilo bez pomoci odborníků a prozradila, co jí pomohlo. Počítání kalorií to nebylo!

Kassidy Riekens chtěla být pro svou dceru motivací, nikoli zklamáním.
Foto: Instagram.com
21. června  2019 
 06:00

Před čtyřmi lety se sedmadvacetiletá Kassidy Riekens během těhotenství postavila na váhu a ta ukázala neuvěřitelných sto osmnáct kilogramů. "Dostala jsem se do bodu, kdy jsem na sobě při pohledu do zrcadla nedokázala najít nic krásného. Byl to strašný pocit," vzpomíná Kassidy, která se rozhodla pro změnu i kvůli své dceři, pro kterou chtěla být vzorem.

"Nechtěla jsem, aby se moje dcera někdy v životě cítila stejně. Přala jsem si, aby ke mně vzhlížela," dodává Kassidy. Vyřadila všechny nezdravé potraviny a začala dělat kardio třikrát až pětkrát týdně. Měnit svůj dosavadní životní styl začala na začátku května 2015 a na konci roku 2016 už vážila o šedesát kilogramů méně! 

"Přestala jsem se vymlouvat," vzpomíná na své začátky Kassidy. Začala si každý den připravovat krabičky s jídlem a pravidelně cvičit. Ačkoli nebyla pod dozorem žádného odborníka, měla kolem sebe spoustu lidí, kteří ji motivovali a pomohli jí na cestě ke změně. "Přátelé, rodina, trenéři, ale i lidé, které jsem sotva znala, mi dali spoustu cenných rad, za které jsem jim dodnes nesmírně vděčná," říká Kassidy.

Celý průběh své proměny Kassidy sdílela na svém Instagramu, kde se jí dostalo velké podpory a zároveň byla inspirací pro druhé. "Sociální sítě se pro mě staly pravděpodobně tou největší motivací. Jít s kůží na trh před tisíce lidí vás dovede k těm nejlepším výsledkům," tvrdí Kassidy, která vedle fotek své postavy sdílela i tipy na cviky a zdravá jídla.

Počítání kalorií by jí možná hubnutí urychlilo, ale Kassidy už jen ta myšlenka příliš stresovala. Rozhodla se proto jíst intuitivně a místo čísel spoléhat na své tělo. Recepty si hledala na internetu a neustále zkoušela nová jídla. Dosud jí ale nejvíce vyhovují jednoduché pokrmy, jako je rýže s kuřecím masem a zeleninou. 

Kassidy od své proměny porodila dvě zdravé holčičky. Po druhém těhotenství přibrala třicet kilogramů, a tak na sobě musela opět zapracovat, aby se dostala zpět do formy. "Nebylo to vůbec snadné. Už jednou jsem byla v cíli, a teď jsem opět stála na začátku. Ale tentokrát mě motivovaly vlastní fotografie," říká Kassidy, která je dnes už pouhý krůček od své původní váhy.

"Zapomeňte na to, že musíte zhubnout o padesát kilogramů. Zaměřte se na úbytek pěti kilo – desetkrát. Jedině tak neztratíte motivaci," radí na svém Instagramu Kassidy. Zde už nasdílela téměř dva tisíce příspěvků a počet jejích fanoušků se blíží ke čtyřiceti tisícům.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji