Dvojnásobná maminka shodila přes 45 kilogramů. Díky této metodě mohla jíst, co chtěla, a váha šla dolů

Dvojnásobná maminka dokázala zhubnout přes 45 kilogramů. Známe její tajemství
Foto: profimedia.cz
4. března  2022 
 06:00

Čtyřiatřicetiletá Colleen Raines z Hesperie v Kalifornii trpěla nezdravou nadváhou již od dětství. Dvojnásobná matka v domácnosti se však rozhodla pro radikální životní změnu a za méně než dva roky zhubla o 45 kilogramů a několik konfekčních velikostí. Víme, jak to dokázala!

"Už jako dítě jsem měla nějaké to kilo navíc. Dalo se to jakžtakž snést do doby, kdy jsem si nedokázala pořádně zavázat boty, byla jsem neustále unavená, náladová a nešťastná," začíná své vyprávění čtyřiatřicetiletá Colleen. Změna nastala v okamžiku, kdy se mladá žena viděla na fotografii. "Nikdy jsem si nepřipadala až tak silná. Byl to obrovský šok," dodává. V březnu roku 2020 se ručička na váze zastavila na čísle 120 a pro Colleen to byl impulz ke změně.

"Jako matka dvou batolat jsem potřebovala něco jednoduchého. Nechtěla jsem utrácet za nesmyslné programy nebo se přidávat do fitness skupin, které mě po čase omrzí. Hledala jsem něco, co mi vydrží," vypráví. Colleen si proto začala počítat všechny kalorie a denně si zapisovala, co sní a vypije. Tuto metodu lze nazvat dieta CICO (Calories In, Calories Out – tedy příjem versus výdej). Podle této metody můžete jíst prakticky cokoliv, co vám chutná. Má to však jednu jedinou podmínku – počet kalorií, který přijmete, bude menší než počet kalorií, které vydáte. Své tělo musíte tedy dostat do kalorického deficitu.

Colleen se touto metodou řídí již přes rok a každý měsíc jde váha dolů. "Stále hubnu, a přitom jím všechno, co mám ráda. Nejsem limitována žádnými zákazy, nejde o striktní dietu, která mi vydrží jen na chvilku. Můžu si dát klidně sušenku nebo zmrzlinu, jen musím zůstat v kalorickém deficitu," dodává. Vedle toho se Colleen začala také více hýbat. Podnikala s dětmi pravidelné procházky, během kterých nachodila alespoň osm tisíc kroků. Díky této kombinaci dokázala během patnácti měsíců zhubnout o 45 kilogramů. Na její proměnu se podívejte ve fotogalerii:

Autor: Aneta Valešová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji