Modelka z Británie má tělo dvacítky. Z jejího skutečného věku vám ale spadne brada!

Sheila Kiss vypadá ve svých šestašedesáti letech fantasticky.
Foto: profimedia.cz
26. dubna  2024 
 06:00

Šedesátnice z Birminghamu musí neustále připomínat mladíkům na Instagramu, že je „dost stará na to, aby byla jejich mámou“. Sheila Kiss se začala o zdraví a fitness zajímat ve svých třiceti letech poté, co porodila své druhé dítě. Jejím cílem ovšem nebylo výrazně hubnout, ale spíše tělo tvarovat. V devětatřiceti letech poprvé navštívila posilovnu a zamilovala si silový trénink natolik, že si vypracovala postavu snů. Díky tomu se dnes stále může věnovat modelingu.

Šestašedesátiletá Sheila se už dlouhé roky udržuje v rutině šesti tréninků týdně po dobu dvou hodin. Dlouhodobě si tak udržuje štíhlou postavu modelky, ale díky cvičení získala také sílu a flexibilitu. Sheila, která v současné době žije v Indonésii na Bali, odmítá počítat kalorie a vyhýbá se váze, jelikož jejím cílem je být hlavně v kondici. Vedle cvičení spoléhá na zdravou a vyváženou stravu a nebere ani žádné doplňky či proteinový prášek. Na svém Instagramu se tak ve svých letech může chlubit vypracovanými břišáky.

Sheila dokonce přiznává, že jí chodí pravidelně zprávy od dvacetiletých mužů, kteří touží po seznámení. Dotazují se, zda nemá Tinder (tj. internetová seznamka). „Žít zdravým životním stylem jsem začala, když mi bylo asi třicet, po svém druhém dítěti. Dvakrát týdně jsem chodila na tenis a začala jsem cvičit aerobik, který byl v osmdesátých letech velice populární," tvrdí Sheila Kiss, která při třech dětech docházela na lekce i pětkrát do týdne. Tehdy se Sheila částečně věnovala také modelingu a udržovala si postavu i kvůli přehlídkám v plavkách. 

Trojnásobná matka začala posilovat až po čtyřicítce. „Vzpírání významně mění váš tvar těla," říká Sheila, podle které není štíhlé tělo vždy zdravé. A tak od samého začátku cílila na sportovní vzhled. V devětačtyřiceti letech se šedesátnice z Velké Británie začala zajímat o bikram jógu, a tu praktikuje doposud. „Můžu ji cvičit i šest dní v týdnu. Je poměrně náročná, ale zato dělá krásnou postavu a trénuje i mysl. Jedna lekce trvá hodinu a půl a cvičí se při teplotě 41 °C,“ popisuje Sheila. Jóga jí mimo jiné pomáhá zlepšovat i flexibilitu, která je v pokročilém věku obzvlášť důležitá.

Pokud je řeč o celkovém zdraví, Sheila tvrdí, že není nikdy nemocná, na prohlídky k doktorovi chodí pouze preventivně. Denně se také setkává s mnohými komplimenty, a to nejen od mužů, ale i od žen. „Chci být jako ty, až budu starší,“ tvrdí spousta žen, pro které je Sheila velkou inspirací. A co teprve mužská pozornost! „Muži na mě často zírají,“ směje se Sheila. „Jsem dost stará na to, abych byla jejich matkou. Úplně si zaměňují mou instagramovou stránku s Tinderem,“ dodává závěrem stále aktivní modelka Sheila Kiss.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji