Odmítla striktní diety i pomoc trenéra. Přesto zhubla o 64 kilo a je na polovině původní váhy!

Carli se rozhodla změnit svůj životní styl ze dne na den.
Foto: Instagram.com
8. prosince  2018 
 06:00

Carli Jay si ve svých osmadvaceti letech užívala života naplno. Ve velikosti čtyřiapadesát byla spokojená a o hubnutí ještě tehdy neusilovala. Cestování, párty, alkohol a kouření u ní byly na denním pořádku. V roce 2014 si jednoho dne ale uvědomila, že svůj život si může užívat v mnohem zdravěji vypadajícím těle. A tak se zcela bez pomoci pustila do hubnutí, které po dvou letech vyústilo v ohromný celkový úbytek čtyřiašedesáti kilogramů!

Výsledná váha Carli se dnes shoduje s jejím úbytkem. Na samém začátku ale neměla žádná velká očekávání. "Rozhodla jsem se ze dne na den změnit životní styl. Začala jsem zdravě jíst a cvičit. Odmítla jsem držet nějaké drastické diety, radit se s trenéry nebo jít cestou invazivních procedur," říká Carli.

"Učinila jsem vědomé rozhodnutí, které zkvalitnilo a prodloužilo můj život. Dokážete cokoli, co si umanete. Nastavte si dlouhodobé cíle a držte se jich. Já si určila zhubnout na polovinu své výchozí váhy a díky trpělivosti a tvrdé dřině se mi to během dvou let podařilo," vzpomíná Carli. Pozitivní nastavení mysli je podle ní neskutečně důležité a závisí na něm celý výsledek.

Za největší motivaci Carli považuje samu sebe. Snažila se ale také obklopovat se pozitivními lidmi, kteří ji v její cestě k hubnutí podporovali. "Držte se přátel, kteří sdílí vaše představy a cíle. Jen oni vás udělají šťastnými. S těmi, se kterými se necítíte dobře, se přestaňte stýkat," radí Carli, která tak docílila velké proměny.

Carli se nepustila do žádné nízkosacharidové diety. Jednoduše začala jíst zdravě a vyřadila zpracované potraviny, smažené pokrmy, alkohol a cigarety. Párty vyměnila za posilovnu a věnovala sobě veškerý svůj čas. Stále ale udržovala ve svém novém životním stylu rovnováhu, a tak si jednou za čas s radostí dopřála i dort, koblihu nebo burger.

Do posilovny zprvu chodila, aby splnila svůj cíl a zhubla. "Dnes je pro mě chrámem, svatyní, terapií a útěkem od reality. Nikdy nezklame a vždy mě správně naladí. Žádného tréninku jsem nikdy nelitovala," tvrdí Carli. Zatímco na začátku cvičila s vlastní váhou, dnes se Carli věnuje náročnému silovému tréninku a crossfitu. Její nový cíl spočívá v tom, aby se cítila silná, fit a šťastná.

Ostatním Carli radí, aby si našli svou metodu ve cvičení i stravě a dlouhodobě se jí drželi. "Zjistěte, co na vás funguje a co vás zároveň naplňuje. Začněte malými cíli a hubněte kilo po kilu. Máte svůj život ve vlastních rukou," říká na závěr Carli.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji