Máma tří dětí překonala závislost na jídle a zhubla o 45 kilo. Tohle jí pomohlo!

Nicole dokázala zhubnout pětačtyřicet kilogramů.
Foto: Instagram.com
2. prosince  2018 
 06:00

Sarah Nicole byla ještě nedávno přesvědčená, že problémy s hubnutím nikdy nebude muset řešit. Se svou postavou, která nebyla ani příliš štíhlá, ani obézní, byla spokojená. Na své svatbě Nicole vážila šestaosmdesát kilogramů. Její váha začala postupně narůstat, a to o pět kilogramů po každém ze tří těhotenství. Jakmile jí jednoho dne váha ukázala trojciferné číslo, uvědomila si, že se potýká se závislostí na jídle a je třeba situaci řešit.

Se zvětšující se konfekční velikostí klesalo její sebevědomí. Sarah si pamatuje okamžik, kdy pozorovala své děti při plavání v bazénu, ale bylo jí stydno obléct si plavky a jít za nimi do vody. "Přicházím o vzpomínky na dobu dovádění se svými dětmi," honilo se Sarah v hlavě. Toho dne se pro ni staly děti tou největší motivací, aby se snažila zhubnout.

Další podnět ke změně přišel v podobě vlastní fotky, kterou spatřila na Facebooku. "Opravdu mě to nakoplo," říká Sarah. Ihned se pustila do hubnutí a byla ochotná pro svou postavu, ale i zvýšení sebevědomí udělat takřka cokoli.

O zdravé stravě tehdy nevěděla téměř nic, a tak začala hledat informace na internetu. Jako první zcela vyřadila nezdravé zpracované potraviny. Dále se naučila počítat kalorie a svůj jídelníček postavila jen na zdravých kvalitních surovinách.

Úpravu jídelníčku zkombinovala i s pravidelným pohybem. Pět dní v týdnu uběhla vždy večer necelé dva kilometry. Zdravý přístup a vytrvalost jí pomohly k úbytku téměř pětačtyřiceti kilogramů! Zpětně si Sarah uvědomila, že změna nevedla jen k hubnutí, ale především k vytvoření pozitivního vztahu k jídlu.

"Nikdy jsem nečetla etikety a o jídlo se nezajímala. Teď vím, že to není jen o kaloriích, ale o celkovém zdraví," tvrdí Sarah. Ta si před lety prošla i druhým extrémem, kdy byla až příliš hubená. Na svém Instagramu dnes šíří myšlenku, že štěstí se neukrývá v čísle na váze, ale v sebelásce.

Sarah zbyly vzpomínky na obezitu v podobě popraskané nadbytečné kůže. "Zhubli jste, ale stále se cítíte při pohledu do zrcadla frustrovaní? Štěstí nespočívá v menší konfekční velikosti. Pokud na sobě hledáte chyby, vždy je najdete," vysvětluje svým fanouškům Sarah, která zprvu šetřila na plastickou operaci bříška, ale nakonec se rozhodla se svým vzhledem smířit.

A co by Sarah poradila ostatním, které čeká dlouhá cesta ke snížení váhy? "Nebylo to vždy snadné a pokušení číhalo na každém rohu, ale já, stejně jako vy, měla možnost výběru. Vyberte si proto správně a jděte zdravou cestou," radí ostatním.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji