Zbavila se závislosti na cukru a zhubla o 27 kilogramů!

V loňském roce byla nešťastná, dnes září a užívá si života naplno
Foto: Instagram
30. června  2018 
 06:00

Zatímco ještě před pár měsíci se Livinia Kava, mladá Australanka, trápila s obezitou a byla v životě nešťastná, už v lednu letošního roku se její fotografie objevila na titulní straně australského fitness časopisu. Díky Instagramu je pro mnohé obrovskou motivací!

V dietě udělala výrazné změny, které jí pomohly shodit sedmadvacet kilogramů. Úspěch v hubnutí však sahá daleko za hranice čísla na váze. Její fotografie se objevila ve slavném fitness časopisu, a to vše díky Instagramu, kde ji podporuje přes čtrnáct tisíc fanoušků.

Už na konci roku 2016 byla Livinia rozhodnutá svůj životní styl změnit. "Začínala jsem na sto dvaceti kilech a aktuálně vážím třiadevadesát. Trvalo mi to necelý rok," popisuje celý proces.

Zásadním krokem bylo vyřadit z jídelníčku cukr. "Byla jsem na cukru doslova závislá," přiznává Livinia a dodává, že číslo na váze začalo rapidně klesat už jen díky cukrovému omezení.

Nakonec se ale rozhodla změnit své stravování od základů. A protože věděla, že to nezvládne sama, zapojila se do speciálního programu na hubnutí. "Zodpovědně jsem se vážila a svůj pokrok s odbornou pomocí monitorovala. V minulosti jsem se váze obloukem vyhýbala," popisuje Livinia. 

Už po několika týdnech kompletně přehodnotila celý pohled na jídlo. "Zaměřila jsem se na plnohodnotnou stravu, která přispívá mému zdraví, a naučila jsem se dokonce i vařit," tvrdí mladá Australanka. 

Nedržela žádné striktní diety a z jídelníčku dlouhodobě nevyřadila prakticky nic. Místo toho se ale rozhodla vybírat si kvalitní zdravé potraviny, které jí chutnají a dodají tělu potřebné vitaminy a minerály.

 

Jak vypadá jeden den na talíři podle Livinie? 

Snídaně  Čokoládový proteinový nápoj s banánem, arašídovým máslem a mandlovým mlékem

Svačina  Řecký vanilkový jogurt s kokosovo-makadamovým crumble (tj. obdoba koláče s ovocem)

Oběd  Zeleninový salát s kouskem quiche

Svačina  Ovoce – např. banán

Večeře  Plátek ryby nebo libový steak se salátem 

Jakmile se Livinia vypořádala s jídelníčkem, zaměřila se na cvičení. "Každé ráno jsem si dala svižnou procházku a když má sebedůvěra vzrostla, pustila jsem se do kondičního cvičení," říká Livinia. 

Pokroky a motivační texty začala sdílet na Instagramu, kde motivovala sebe i ostatní. Chtěla, aby prioritou všech bylo jejich zdraví. Z domácího cvičení Livinia přešla na tréninky v posilovně. Za celý rok se nikdy nevzdala a tvrdě na sobě pracovala.

"Mé tělo se měnilo tak, jak jsem si nikdy neuměla představit. Nohy se mi začaly tvarovat a definovaly se mi svaly i na pažích. Cítím se silná, fit a sebejistá," tvrdí Livinia a ostatním radí, aby se nezaměřovali na číslo na váze, ale na objevování zvyků, které se stanou jejich životním stylem.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji