Odhaleno! Co se skrývá za štíhlou postavou slavných osobností na sociálních sítích?

Odhaleno! Co se skrývá za štíhlou postavou slavných osobností na sociálních sítích?
4. srpna  2021 
 06:00

Obdivujete postavu slavné celebrity a nutí vás to pochybovat o svém vzhledu? Přestože je sebeláska na sociálních sítích často opěvovaným tématem, spousta žen se stále při pohledu na modelku vrhá do nesmyslných diet. Ani u modelky ale není všechno zlato, co se třpytí. Co se skrývá za oponou? Je dotyčná opravdu šťastná a spokojená? A je vůbec fotografie pravdivá, nebo je jen dobře upravená?

Nevinná fotografie modelky či fitnessky na sociálních sítích dokáže v ženě vyvolat myšlenky, že není dostatečně krásná a štíhlá. Proč byste se ale nikdy neměla srovnávat s ostatními?

Nikdy nevíte, co se skrývá za oponou

Sociální sítě jsou zdrojem inspirace, ale od reality se mohou značně lišit. Úsměv, pózu a vše, co daný příspěvek doprovází, byste měla vždy do jisté míry zpochybnit. Přestože fotografie nemusí být upravena, nikdy nevíte, co musela dotyčná svému vzhledu obětovat. Zejména pro modelky je postava zdrojem jejich obživy, a tak svůj čas věnují hlavně svému tělu. Zda je však jejich přístup zdravý, je u každé ve hvězdách. Za plochým bříškem se může skrývat tvrdá hladovka doprovázená podrážděností, minimem energie, či dokonce depresí. Nikdy nevíte, jak se dotyčná ve skutečnosti cítí. Je opravdu šťastná, nebo obětuje dokonalému vzhledu více, než je zdrávo? 

Nejedna celebrita v minulosti přiznala problémy s jídlem, ať už česká modelka Nikola Švantnerová nebo světové celebrity, jako jsou Lady Gaga, Kate Winslet, Oprah Winfrey a další. 

Práce grafika, nebo jen dobrá póza?

Za fotografií se může skrývat mnohem víc, než nás vůbec napadne. K tomu, abyste si upravili obličej nebo postavu, už nemusíte být profesionální grafik. Vyretušovat vrásky a kruhy pod očima nebo zeštíhlit pas zvládne kdejaká mobilní aplikace. Některé dokonce nabízí filtry celebrit, které z vás udělají doslova jiného člověka. Berte proto veřejné příspěvky slavných osobností, ale i těch méně slavných s rezervou. Nikdy nevíte, kde se skrývá skutečná pravda. Stejně tak může dotyčná modelka či fitnesska přesně vědět, jak na fotku zapózovat. Ty správné úhly totiž dokážou vytvarovat postavu snů!

Nikdy se nesrovnávejte!

Každému nám bylo dáno do vínku něco jiného a my se musíme naučit, jak s tím pracovat. Nesnažte se za každou cenu měnit. To, jak vypadáte, je jedinečné, tak proč se snažit být kopií někoho jiného? Pokud vás trápí pár kilo navíc, změňte svou životosprávu. Jezte pravidelně a zdravě, věnujte svůj volný čas pohybu a obklopujte se lidmi, kteří vás budou ve zdravém životním stylu podporovat. Ve chvíli, kdy vložíte do celého procesu dostatek úsilí, promítne se to i na vaší psychice a sebelásce. Jakmile si sebe začnete vážit, přestanete se srovnávat s ostatními.

 

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji