Geniální! Těchto 10 triků na hubnutí funguje i bez diety a cvičení

Geniální! Těchto 10 triků na hubnutí funguje i bez diety a cvičení
12. ledna  2024 
 06:00

Opravdu? Všichni přece víme, že pokud chceme zhubnout, vyžaduje to obvykle hodně potu a disciplíny, ale i když nejste poháněni běžeckým pásem nebo počítáním kalorií, existuje spousta jednodušších způsobů, jak ztratit aspoň několik kilogramů. Pokud následujících deset malých triků zakomponujete do svého denního harmonogramu, zjistíte, že opravdu nemusíte tvrdě dřít v posilovně, abyste zhubli.

O těchto pravidlech jste možná už slyšeli, jen jste je nikdy nedodržovali. Přitom jsou vážně jednoduchá a snadná. A taky levná. Zvláště teď, po svátcích, přijdou vhod, protože ušetříte. Tak kterých 10 geniálních triků vám pomůže k vysněné váze?

VIDEO: Od dětství jsem slýchala, že jsem tlusté prase, sebevědomí jsem si dodávala střídáním partnerů.

Video se připravuje ...
Od dětství jsem slýchala, že jsem tlusté prase, sebevědomí jsem si dodávala střídáním parterů • VIDEO: Videohub

 

1. Jídlo vždy začínejte sklenicí vody

Staré známé pravidlo, ovšem využíváte ho? Ještě než začnete jíst hlavní jídlo, vypijte sklenici vody. Tím se zaplní váš žaludek, vy se budete cítit plnější, a to vám pomůže sníst méně a nepřejíst se. Navíc budete hydratovaní, což je taky při hubnutí důležité. Studie zveřejněná v časopise Journal of Obesity prokázala, že lidé, kteří vypili dvě sklenice vody před každým jídlem, přijali o 75 až 90 kalorií méně při dalším jídle.

 

2. Připravte si malé a jednoduché svačinky

Místo jednoho pořádného kalorického oběda se zásobte menšími svačinkami, které budete ujídat během dne. Mějte po ruce třeba sýr, šunku, čerstvé ovoce, mandle a podobně. Když budete jíst častěji něco malého, zřejmě vás nepřepadne vlčí hlad.

 

3. Mějte po ruce kousek hořké čokolády

Pokud patříte k těm, kteří umírají touhou po sladkém, a zvláště po čokoládě, tak místo toho, abyste se rozhodli pro cookies nebo sachr dort v nedaleké cukrárně, mějte po ruce hořkou čokoládu a své chutě uspokojte aspoň jedním čtverečkem. Není to sice totéž co větrník, ale když se zbavíte závislosti na cukru, budete nakonec rádi, že ušetříte kalorie a zároveň si dopřejete alespoň něco.

 

4. Buďte opatrní, pokud jde o porce jídla

Pokud chcete opravdu zhubnout bez cvičení, je důležité držet se správných porcí při každém jídle během dne. Používejte menší talíře, abyste vizuálně signalizovali sami sobě, že už vás jídlo uspokojilo, a zbytky dejte pryč, abyste na ně neviděli a abyste nebyli v pokušení vrátit se za několik sekund a jídlo dojíst.

 

5. Více se hýbejte a přesouvejte

Když nechcete věnovat tolik času cvičení, můžete spálit několik kalorií navíc tím, že se budete snažit se během dne více „přesouvat“. Dělejte si v práci přestávky, choďte po chodbách, vyběhněte párkrát schody, nepoužívejte eskalátory nebo zaparkujte o několik bloků dál od kanceláře. To jsou přece vážně jednoduché způsoby, ne?

 

 

6. Kalorie nepijte!

To bývá velmi častý důvod, proč nevidíte výsledky ve svém hubnoucím procesu. Prázdné kalorie z každodenních ochucených šťáv, limonád nebo velké sklenky vína (spíše tří, že) k večeři – to vše se sčítá a počítá. Držte se obyčejné vody ochucené přírodními ingrediencemi, jako jsou citron, okurka nebo máta, a ušetříte spoustu kalorií.

 

7. Nesnažte se dlouho překonávat hlad

Malý hlad může být dobrý, ale hladovění po celý den, abyste se mohli večer rozšoupnout a dát si dezert nebo dva, je nezdravé a dietu sabotující. Jezte tehdy, když máte hlad, svačte ve správný čas, abyste se vyhnuli poklesu krevního cukru, což by mohlo způsobit, že se budete cítit pod psa.

8. Jezte dostatek bílkovin a vlákniny

Možná dokola omílaná pravda, ale dodržujete to? Když je čas na svačinu, vyhýbejte se prázdným kaloriím, jako jsou hranolky, sušenky, a dejte přednost potravinám bohatým na bílkoviny a vlákninu, které dobře chutnají, a ještě vás zaplní. Sníte tak méně kalorií během dne a budete se cítit spokojení.

 

9. Večeřte lehce a brzo

Pokuste se udržet večeři na přibližně 25 procentech svého denního kalorického příjmu a snězte ji aspoň 2 až 3 hodiny před spaním. Když budete večeřet příliš pozdě, můžete mít potíže s trávením a spánkem, což ztěžuje dodržování zdravé rutiny.

 

10. Dopřejte si více spánku

Nedostatek spánku může způsobit, že budete druhý den jíst více a nebudete mít dostatek energie nejen pro cvičení, ale ani pro práci. Ideální je, když se vám podaří spát sedm až devět hodin. Je to snadný a efektivní způsob, jak udržet své hubnutí na správné cestě.

Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji