Ketodieta funguje: Zhubly jsme s ní 10 kilo za 3 měsíce! Co jíst a co vás čeká?

Ketodieta funguje: Zhubly jsme s ní 10 kilo za 3 měsíce! Co jíst a co vás čeká?
6. září  2019 
 12:00

Moje tříměsíční hubnutí s KetoDiet je u konce a výsledky předčily má očekávání. Za tu dobu jsem zhubla 10 kilo, z nichž víc než 8 kilo byl čistý tuk. Společně s tukem šla dolů sice lehce i svalová hmota a v prvních týdnech samozřejmě i voda, ale svaly se zase vrátily na původní hodnoty poté, co jsem přidala pravidelný pohyb. S jakými nepříjemnostmi jsem se ale při ketodietě potýkala a můžou potkat i vás?

V první řadě musím říct, že vybrat si ketodietu jako ideální způsob jak zhubnout do plavek, nebyl v mém případě úplně nejlepší nápad. Upřímně musím uznat, že kdybych do toho šla znovu, rozhodně zvolím jaro, nebo právě to období, které je teď - začátek podzimu.

V létě si sice můžete užívat spoustu čerstvé zeleniny, ale v prvních dvou fázích, které trvají dohromady dva měsíce a vy jíte prakticky jen jídla z balíčku KetoDiet, která sice chutnají dobře a výběr je velký, ale v parných vedrech se omezíte spíš na kaše a pudinky, než na omelety a polévky. Co pro mě pak bylo nejtěžší, odolat letním lákadlům v podobě zmrzliny, pikniků a také alkoholu, který je při dietě samozřejmě zakázaný, ale k létu tak nějak pivo nebo vinný střik na zahrádce s přáteli prostě patří.

Stejně tak pro mě byl problém připravovat si vhodné jídlo na týdenní dovolené, která byla svými lákadly neúprosná. Pokud bych tedy ze své zkušenosti měla radit dobu, kdy začít s ketodietou, vybrala bych si pro sebe rozhodně chladnější a hlavně pracovní dny. Troufám si tvrdit, že by tak hubnutí pro mě bylo ještě jednodušší.

Co mi při ketodietě pomáhalo asi nejvíc, bylo pravidelné vážení a měření tuku a svalové hmoty. Hned jsem tak věděla, jak moc se ke svému cíli blížím, nebo naopak jestli se od něj vzdaluji a měla bych si na něco dát pozor. Jednou se mi tak stalo, že jsem začala ztrácet svalovou hmotu, protože jsem nestíhala sníst všech pět předepsaných jídel denně. Právě pravidelná kontrola hodnot každé dva týdny mi ale pomohla rychle se vrátit zpět do režimu. Navíc asi není potřeba říkat, že jakmile vidíte výsledky okamžitě, je to pro vás motivací, proč v hubnutí pokračovat a nevzdat to.

První měsíc diety byl pro mě nejnáročnější z hlediska jídla. I s tyčinkami a nejrůznějšími příchutěmi proteinových polévek, omelet a smoothies, které chutnají vážně až nečekaně dobře, jsem i tak ale po měsíci přišla do fáze, kdy už jsem na "pytlíčky od KetoDiet" prostě neměla chuť. Pravdou ovšem je, že nepatřím mezi lidi, kteří jsou schopní jíst to stejné jídlo dva dny po sobě, takže dieta procházela značně náročným zátěžovým testem.

Po měsíci naštěstí (a pro mě v nejvyšší čas) ale přichází fáze, kdy si můžete dát jedno "normální" na bílkoviny bohaté jídlo denně. Z 500 g zeleniny a povolených ingrediencí, jako je maso, šunka, ryby, nebo mléčné výrobky dokážete pohodlně vymyslet jídlo, na kterém si pochutnáte a navíc budete dál hubnout. Navíc na stránkách KetoDiet najdete spoustu receptů pro všechny fáze diety, které vám pomohou s inspirací i hubnutím.

Na konci hubnutí jsem s výsledkem nad míru spokojená. O tom, že za pouhé tři měsíce zhubnu 10 kilo tuku se mi ani nesnilo. Pravdou je, že první měsíc nebyl jednoduchý a musela jsem víc spát, protože jsem se ze začátku cítila unavená, ale to poměrně rychle přešlo. O tom, jak jsem se vracela k sacharidům ve stravě a jestli nenastal jo-jo efekt, se dočtete v dalším článku o ketodietě na vlastní kůži.

Autor: Brigita Zemen

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji