Zbavte se 10 kil za 3 měsíce a bez jojo efektu! Podzim je na hubnutí nejlepší

Foto: iStock
25. září  2019 
 12:00

Ačkoliv jsme i my byly v redakci zpočátku trochu skeptické, samy jsme si vyzkoušely, že keto dieta opravdu funguje. Za tři měsíce jsme s ní zhubly o neuvěřitelných 10 kilo, z čehož osm kilogramů byl čistý tuk. Nejlepší doba, kdy s ní začít hubnout, je přitom právě teď, na podzim! Co můžete od keto diety čekat?

 

Hned na úvod si pojďme říct to, co vás zajímá asi nejvíc: vedle 10 kilogramů, které jsme s KetoDiet měly za čtvrt roku dole, jsou výsledky vidět i na oblečení. Horní polovina těla se zmenšila o jednu konfekční velikost, ta spodní dokonce hned o dvě.

Je ale potřeba říci, že červen na začátek hubnutí nebyl ideální dobou. V prvních dvou fázích keto diety jíte totiž prakticky jen jídla z balíčku KetoDiet, což je v létě, kdy na vás číhá spousta lákadel v podobě drinku s přáteli, zmrzliny a all-inclusive dovolených, opravdu náročné na disciplínu.

Naproti tomu začátek podzimu je na keto dietu naprosto ideální. V balíčku totiž najdete spoustu polévek, kaší a omelet, které vás v chladném období zahřejí, a navíc chutnají dobře. Zeleninu, o kterou jídelníček doplníte, pak můžete jíst syrovou, ale i vařenou nebo dušenou, takže zkrátka do plavek zhubnete o pár měsíců později, ale zato v pohodě.


Jak keto dieta funguje?

Co vlastně keto dieta pod značkou KetoDiet obnáší? Nejprve je dobré jít na konzultaci s nutriční specialistkou, ta vás přeměří na velmi přesném přístroji InBody. Ten zjistí nejen to, kolik měříte a vážíte, ale také analyzuje to, kolik máte svalové hmoty, tuku i vnitrobřišního tuku, a to, jaká by měla být vaše ideální hmotnost. Podle těchto výsledků pak určíte typ balíčku KetoDiet, se kterým budete hubnout.

Na výběr máte hned ze tří dietních plánů. Basic je pro osoby s nízkou nadváhou, trvá jen šest týdnů a je ideální pro menší úpravu hmotnosti. Dietní plán Medium se hodí pro osoby se střední nadváhou a trvá devět týdnů. Dvanáctitýdenní dietní plán Intense je pak vhodný pro osoby s vysokou nadváhou, a tedy i vyšší úpravou hmotnosti.

Nezávisle na tom, pro jak velkou úpravu hmotnosti se rozhodnete, dietní plán je vždy rozdělen do tří stejně dlouhých kroků, které na sebe navazují. Zjednodušeně řečeno jíte v první fázi jen jídla z balíčku KetoDiet, která mají vysoké množství proteinů a současně velmi nízké množství sacharidů, takže nastartujete hubnutí. V druhé fázi přidáte jedno bílkovinové jídlo denně (maso nebo sýr a zeleninu). Ve třetí pak už jíte dvě jídla z balíčku denně doplněná o tři porce klasických jídel bohatých na bílkoviny.

 


Jojo efektu se nebojte!

Právě díky velmi postupnému a pozvolnému přidávání sacharidů v průběhu dlouhého časového období je hrozba jojo efektu minimální. A rozhodně výrazně nižší, než kdybyste se do hubnutí pustili na vlastní pěst. Během hubnutí s KetoDiet se také naučíte o jídle přemýšlet, zafixujete si, která jídla obsahují opravdu velké množství sacharidů, a která jsou naopak bohatá na bílkoviny. Keto dieta je tak naprosto vhodná pro lidi, kteří dosud jídlo moc neřešili, byli zvyklí na polotovary nebo na rychlé občerstvení, protože je naučí, jak si jídlo správně, ale i rychle připravit.

Další skupinou lidí, kterým půjde hubnutí s keto dietou samo, jsou ti, kteří jedí nepravidelně, nárazově a vynechávají jídla. Jedním ze základních principů KetoDiet je to, že opravdu nutně musíte dodržovat pět porcí denně. Ze své vlastní zkušenosti vím, že když jsem celý týden jedno jídlo vynechávala, váha šla sice pomalu dolů, ale místo tuků jsem shazovala svaly. Jakmile jsem se opět vrátila k pěti porcím denně, rozběhlo se hubnutí zase správným směrem. Keto dieta vás tak naučí jíst opravdu pravidelně po malých porcích a i po jejím ukončení je velmi snadné v tomto režimu pokračovat.

 

 

Uvažujete, že se do keto diety také pustíte? Pojďte do toho s námi! Ve spolupráci s KetoDiet jsme pro vás připravily speciální akci, díky které se jistě snadněji rozhodnete cítit se zase skvěle. Stačí při objednávce na webu KetoDiet  zadat KETODIETPODZIM a získáte slevu 10 % na celý nákup. Sleva se nevztahuje na již zlevněné nebo akční produkty a platí do 10. 10. 2019.


Autor: Brigita Zemen

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji