Kate a Pippa: Jaká jídla mají nejraději, protože po nich nikdy nepřiberou?

  • Foto: profimedia.cz
    19. června  2017 
     06:00

    Ať už se podíváte na vévodkyni z Cambridge Kate nebo na její mladší sestru Pippu, která se nedávno provdala za miliardáře Jamese, obě vypadají skvěle! Jejich štíhlé tělo nejde přehlédnout. Pravda, za něco asi můžou geny, ovšem za něco i jejich jídelníček a životní styl. Jaká jídla jsou jejich oblíbená a která nikdy nechybějí v jejich denním plánu?

  • Kate, vévodkyně z Cambridge

    Vévodkyně Kate Middleton si svůj jídelníček hlídá. Preferuje vegetariánskou stravu, miluje krevety a pálivé kari.
    Autor: Profimedia

    Překvapivě jí prý Catherine téměř vše – jen ne v jeden den. Pokud to tak opravdu je, něco na tom asi bude, a stojí za to jít v jejích šlépějích. Mnohokrát se o ní spekulovalo, kolik toho sní, nebo naopak jak málo toho konzumuje, spekulovalo se i o tom, že trpí anorexií a jinými poruchami příjmu potravy. Nicméně pravda je jinde: Kate jí překvapivě stejná jídla jako my – jen o nich víc přemýšlí a dodržuje zásadní pravidla štíhlých lidí. Která to jsou? A jaké potraviny patří mezi její nejmilejší?

     

  • Nikdy nezapomíná snídat

    3498103:gallery:true:true

    I když Kate se svým manželem hodně cestuje a účastní se oficiálních návštěv, nikdy, ale opravdu nikdy nezapomene snídat. I kdyby to měly být „jen“ cereálie a jablečná šťáva. Když má více času, dopřeje si míchaná vajíčka nebo uzeného lososa. K tomu si vždy také dopřeje šálek kávy. Kate je pravidelným pijákem tohoto nápoje a údajně se prý ohání i věrnostní kartou do Starbucks. Ovšem pozor, protože pije kávy hodně, dává si kávu bez kofeinu!

     

    Jak šel čas s Kate Middleton? Podívejte se na naše VIDEO:

    Video se připravuje ...
    Jak šel čas s Kate Middleton: Od roztomilé holčičky až po nejsledovanější ženu světa • VIDEO: Profimedia/BPŽ

     

  • Salátové dny

    3323766:gallery:true:true

    O Kate se také ví, že si pravidelně dopřává odlehčující dny, kdy jí „jen“ saláty, respektive zeleninu nebo ovoce. Jakmile to přežene se sušenkami, nasadí si zeleninový nebo ovocný detox. Kromě toho miluje goji bobule, gazpacho a tabbouleh.

     

  • Má ráda ryby

    Autor: iStock.com

    Minimálně jednou týdně jí Kate nějakou rybí specialitu, a když může, ráda se projede po místním rybářském trhu a zeptá se, co mají ten den dobrého. Nejčastěji konzumuje lososa nebo tresku. Občas si pochutná i na ústřicích nebo škeblích. A rybí menu bylo součástí i jejich svatební tabule – langusty, krabi a lososi.

  • Bez koření ani ránu!

    Kate Middleton miluje pálivé koření, zvláště kari.
    Autor: Profimedia

    Kate miluje ostrá a kořeněná jídla, a to je dobře. Po chilli papričkách se zrychluje metabolismus, takže netloustnete. Zvláště kari je její oblíbené koření.

     

  • Jedna sklenka vína

    Autor: shutterstock.com

    Proč by víno muselo být pohromou při hubnutí? Kate si dopřeje bez uzardění jednu sklenku kvalitního bílého vína, někdy testuje i červené. V den svatého Patrika pak usrkává cherry. Tvrdý alkohol ale nemusí, to už si raději čas od času dopřeje míchaný nápoj piňa coladu.

  • Pippa a její umírněnost

    Kate na dnešní svatbě v růžové, Puppa na svatbě před šesti lety v nezapomenutelných šatech
    Autor: archiv

    Mladší sestra vévodkyně Pippa to má s jídlem podobně. I když i ona byla terčem mnoha spekulací, co a jak jí, ona sama tvrdí, že není vyznavačkou výstředních diet. „Nikdy jsem nedržela Atkinsonovu dietu ani tu Dukanovu. Ani necvičím sedm dní v týdnu. Jednoduše věřím ve zdravý selský rozum: jím minimum sacharidů, jako jsou bílý chléb a těstoviny, a jím rozumné porce,“ říká Pippa. Její jídelníček je stejně záviděníhodný jako jídelníček Kate – ale na rozdíl od Kate, která vděčí za svou postavu outdoorovým aktivitám, jako jsou plavání, běh a veslování, Pippa vede mimořádně aktivní životní styl, který vyžaduje větší příjem řízených kalorií. Co tedy jí ona?

     

  • Celozrnné potraviny a 3x denně

    Autor: Shutterstock.com

    Pippa jí tři jídla denně a přednost dává celozrnným zdrojům sacharidů. Velikost porcí si zvyšuje na základě toho, kolik vydá. Jí hnědou rýži, čočku, quinou a batáty. „Ke snídani mám nejraději ovesnou kaši a žitné tousty,“ říká Pippa. Jak už bylo řečeno, vede mimořádně aktivní životní styl, mimo jiné běhá maratony a také závody, při kterých plave v mrazivé vodě a běhá obtížným terénem. Její jídelníček se proto přizpůsobuje těmto fitness výzvám.

     

  • Konzumuje výživné potraviny

    3498050:gallery:true:true

    Kvůli svým aktivitám si musí hlídat, co jí. A taky kolik. Týden před závody jí opravdu výživné potraviny, aby získala dostatek energie, vypouští alkohol, rafinovaný cukr a zpracované potraviny. Pippa říká, že se řídí zlatým pravidlem: všeho s mírou a pohyb. „Vyrostla jsem s přesvědčením, že dobré zdraví je na nás, takže budu velebit zdravý životní styl, cvičení, vyváženou stravu a občas si dopřeju i trochu těch nezdravých,“ říká.

  • Víno, čokoláda i chipsy

    Autor: Shutterstock.com

    Pippa diety nedrží a nechce je držet. A když má chuť, dopřeje si i oblíbenou čokoládu, chipsy nebo si dá sklenku vína. Cvičí aspoň 3x týdně, ideálně 5x – a klidně do toho započítává i třicetiminutovou jízdu na kole nebo hodinu chůze či tenisu. „To zlepší mou náladu a líp spím.“ Vyhýbá se bonbonům, sušenkám, bílému pečivu a raději si dá celozrnné nudle. Miluje jahody, rukolu, kakao, vlašské ořechy, které pomáhají aktivovat tzv. „hubené“ geny. No, zřejmě to funguje – na Pippu a Kate tedy určitě!

     

     

/
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji