Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Pippa a Kate: Rivalky, nebo nejlepší kamarádky?

20. července 2016 | 06:00

Když jste holka a máte starší sestru, není to vždycky jednoduché. Když máte navíc krásnou, chytrou a ambiciózní sestru, je to chvílemi peklo. I přesto se ale může stát, že sestra bude vaší nejlepší kamarádkou a nejbližší duší. Když si ovšem vaše dokonalá sestra ještě ke všemu vezme královského prince, máte o zdroj komplexů doživotně postaráno. I úžasný vztah projde pravděpodobně zatěžkávací zkouškou, na obou stranách. Jak to ustály Kate a její mladší sestra Pippa? Jsou z nich rivalky, nebo opravdové sestry?

Mít starší sestru je pro holku vždycky těžké. Pokud nemáte to štěstí, že trpí nadváhou nebo strašlivým akné, máte většinou vedle sebe někoho, kdo je vždycky chytřejší, pohotovější, kdo je o krok napřed ve sledování trendů, kdo je zkušenější ve vztazích, kdo se dříve líbá, a tak dále a tak dále. Na druhou stranu – časem si i mladší sestry najdou něco, v čem jsou lepší a vyspělejší, a když se to povede, získají nejlepší kámošku. Holku, která ví o spoustě vašich trápení a před níž si nemusíte hrát na hrdinku nebo superkámošku. Holku, které můžete zavolat uprostřed noci s tím, že vaše dítě nějak divně spí – a co si o tom myslí. A víte, že si u toho možná bude ťukat na čelo, ale nikdy vám to nedá sežrat. A holku, které můžete říct: "Probereme to zejtra, dneska mě strašně naštval šéf."

Když si ovšem vaše sestra vezme prince, dostane váš vztah úplně jiný rozměr. Ona je v očích mnohých ta, která dosáhla dokonalého štěstí, a ta mladší bude vždycky ta chudinka, která má "jen" bankéře nebo nedej bože fotbalistu. Ona bude mít vždycky dokonalé oblečení, protože to má v popisu práce. A z Pippy je najednou "ta mladší sestra", a cokoliv udělá, bude vždycky vnímáno tak, že se chce na slávě své sestry přiživit. Přesně to tvrdili mnozí, když Pippa napsala knihu nebo když začala psát sloupky do novin. Sama Pippa si na tu skutečnost nikdy nestěžovala. Na těžký život ve stínu své slavné sestry ale poukázal nejmladší ze sourozenců Middletonových – James. "Ať udělám, co udělám, jsem vždycky jen bratr Kate," postěžoval si v jednom z rozhovorů.

Na druhou stranu – ani Kate nemá vyhráno. Sice si bere prince a její svatba rozpláče miliony lidí po celém světě, je to ale překrásné pozadí její mladší sestry, co se stane nejkrásnější věcí na celém ceremoniálu. A zatímco Kate navštěvuje sirotčince, Pippa si vesele paří po barech. Kate z toho naskakují vrásky a občas nezbude, než se veřejně od nějakých výstřelků alespoň distancovat. Když šlápne s módou vedle manželka fotbalisty nebo bankéře, nerozebírají to noviny po celém světě. A rozhodně nemusí počítat s tím, že před porodnicí budou týden před termínem kempovat davy profesionálních i amatérských fotografů.

Důvodů, proč by mezi sestrami mohla vzniknout rivalita nebo alespoň chladný a téměř profesionální vztah, je mnoho. Přesto se zdá, že Kate a Pippa to ustály. Pippa o svém vztahu se sestrou mluví málokdy, v jednom z mála interview, která poskytla, ale o něm prohlásila, že je úplně normální. Na otázku moderátora, jestli tedy může sestře v noci zavolat a říct "čau, tady Pippa, můžem něco probrat?", odpověděla: "Jasně, máme úplně běžný sesterský vztah. Jsme si hodně blízké. Známe své názory a umíme jedna druhou podpořit."

Autor: is