4 nejoblíbenější jídla Ivanky Trump: Vyzkoušejte je a nepřiberete ani gram!

  • Ivanka Trump s rodinou. Postavu si udržuje i po třech dětech díky zdravé stravě.
    Foto: Profimedia
    4. března  2017 
     06:00

    Když se na ni podíváte, tak je jasné, že tahle kráska se prostě nebude cpát ničím nezdravým a kalorickým. Na svých webových stránkách ivankatrump.com nedávno prozradila, jaké jsou její nejoblíbenější rodinné recepty. Jsou to tyhle čtyři!

     

  • Co milují u Ivanky Trump doma?

    Ivanka Trump ráda vaří, nejraději tak, aby nepřibrala. Díky manželovi vaří i židovská jídla.
    Autor: Profimedia

    Jejich oblíbená rodinná jídla? Brokolicový kugel (kugel je židovské sváteční jídlo, které se v židovské kuchyni připravuje nasladko i naslano, dalo by se přirovnat k zapečenému koláči v troubě), kuřecí salát s kari, dušené artyčoky a telecí marsala. Jak říká Ivanka Trump na svých stránkách, kuřecí salát se hodí na piknik, brokolicový kugel je ideální k večeři, dušené artyčoky milují její děti i druhý den zastudena a telecí marsalu ji naučila její nevlastní matka Melanie, která pochází ze Slovinska. Po těchto čtyřech jídlech určitě nepřiberete!

     

     

     

     

  • Brokolicový kugel

    Brokolicový kugel připravuje Ivanka košer, tedy podle židovských tradic.
    Autor: Shutterstock

     

    Budete potřebovat: 1 kg zmražené brokolice, 1 šálek light majonézy, 4 vejce, ½ lžičky košer soli, ¼ lžičky hrubě namletého pepře, 1 špetku kajenského pepře

    Postup: Předehřejte troubu na 220 stupňů Celsia. Přiměřeně namažte dno zapékací mísy, ideálně použijte olej ve spreji. Do velké mísy dejte rozmraženou brokolici s majonézou, vejci, pepřem, solí a kajenským pepřem a dobře vše promíchejte. Směs nalijte do pekáčku a pečte asi hodinu, až povrch brokolice zezlátne. Podávejte teplé nebo studené.

  • Dušené artyčoky s omáčkou

     

    Artyčoky jsou oblíbené hlavně u Ivančiných dětí.
    Autor: Shutterstock

    (Poznámka Ivanky: "Můžete použít omáčku z receptu, ale já je miluji i s rozpuštěným máslem nebo margarínem, citronovou šťávou a špetkou sušeného rozmarýnu.")

    Budete potřebovat: 6 velkých čerstvých artyčoků (nebo 12 malých), 1 citron, jemnou mořskou sůl, čerstvě umletý černý pepř

    Postup: Naplňte velkou mísu vodou a šťávou z citronu. Konec stopky každého artyčoku bude tvořit pomyslnou základnu, takže artyčok může stát vzpřímeně na talíři. Odstraňte stopku. Ostatní mezitím dejte do misky s citronem, aby se artyčoky nezbarvily do tmava. Držte je z boku a odřízněte vrchní třetinu artyčoku. Odstraňujte vnější listy, až dokud se neobjeví světle zelené vrstvy. Opakujte s ostatními artyčoky. Do velkého hrnce nalijte vodu a přidejte sůl. Zakryjte a dejte vařit na středním ohni. Na hrnec dejte sítko a do něj klaďte artyčoky. Nechte v páře asi 25 až 35 minut, dokud nepůjdou listy lehce stáhnout. Ivanka doporučuje nechat je v páře dokonce přes hodinu, pak jsou artyčoky jemné a měkké. „Je to super, protože je můžete nechat v páře v kouřícím hrnci, a můžete tak dělat jiné věci.“

    Citronově-pažitková omáčka

    Budete potřebovat: ½ šálku másla nebo margarínu, 1 polévkovou lžíci citronové šťávy, 1 lžičku citronové kůry, 2 pažitky, jemně nasekaný rozmarýn

    Postup: Ve středně velké míse rozšlehejte rozpuštěné máslo nebo margarín s citronovou šťávou, pažitkou a rozmarýnem. Ochuťte solí a černým pepřem. Podávejte s uvařenými artyčoky.

     

     

  • Kuřecí kari salát

     

    Budete potřebovat: 1 velké pečené kuře, které nakrájíte na kostky, 2 šálky červeného hroznového vína (můžete použít i zelené hroznové víno), 1 balíček nasekaných mandlí (doporučené), 1 jablko (například odrůdy Granny Smith) nakrájené na kostičky, 1 šálek majonézy light, 1 polévkovou lžíci sójové omáčky, 1 polévkovou lžíci čerstvé citronové šťávy, 1 a ½ lžičky kari koření, 1 a ½ lžičky hotového chutney

    Postup: Smíchejte všechny ingredience ve velké skleněné míse. Dobře promíchejte. Přidejte kuřecí směs a opět promíchejte. Dochuťte solí, pokud je potřeba.

     

  • Telecí marsala (recept od Ivančiny nevlastní matky Melanie)

     

    Budete potřebovat: 1000 g telecí kýty, celozrnnou mouku, papriku podle chuti, čerstvě umletý černý pepř (podle chuti), řepkový olej, 3 kostky hovězího vývaru, 1 a ½ šálku bílého vína, 2 lžíce margarínu, 1 lžičku estragonu, hnědou rýži nebo divokou rýži, případně bramborovou kaši či vařené brambory

    Postup: Řízky z kýty naklepejte a obalte ve směsi mouky, papriky a pepře (dodá jim to pěknou hnědou barvu). Rychle osmažte na rozpáleném oleji s margarínem v hlubší pánvi. V jiné pánvi pak rozmíchejte vodu s hovězím vývarem a přidejte bílé víno, margarín a estragon. Nalijte tuto směs na osmažené maso. Pak pečte při teplotě asi 250 stupňů Celsia zhruba 30 až 45 minut. Podávejte s hnědou rýží, polentou nebo bramborovou kaší.

     

     

    Video se připravuje ...
    Chcete zhubnout rychleji? Zvyšte příjem tekutin! • VIDEO: Igor Hellebrandt

     

/
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji