Největší mýty o jídle: Vajíčka jsou nezdravá a taveňák vás zabije
V dnešní době není vůbec snadné si vybrat, který názor odborníků je ten správný. Navíc do toho, co je správně a co nikoli, vstupují také firmy a výrobci potravin, kteří logicky kopou za svůj tým. Přitom převzetí mylného názoru může být i zdraví nebezpečné. Mezi nejčastějšími oběťmi mýtů se ocitají mléčné výrobky, přidané látky v potravinách, vajíčka a pečivo. Jak to tedy ve skutečnosti je?
Zahleňuje mléko?
Mléko je lék na všechny neduhy!Autor: Profimedia.czVideo se připravuje ...Jsou tavené sýry nezdravé?
Tavené sýry nemusí být tak strašlivé zlo, jak se může zdát.Autor: Shutterstock.comZvyšují vejce cholesterol?
Uvařit vajíčka nemusí být tak jednoduché, jak se zdá. Věděli jste, že je můžete i převařit tak, že nejsou dobrá?Autor: Shutterstock.comJsou všechna éčka špatná?
Z obalu potravin vyčtete i jakou má energetickou hodnotu.Autor: Profimedia.czMůžu jíst při dietě tmavé pečivo?
Při výběru pečiva dávejte na složení, nikoliv na barvu. Tmavá není zárukou kvality.Autor: Shutterstock.comVideo se připravuje ...
Klíčová slova:
zdraví, potraviny, domácí lékař, éčka v jídle, mýty o potravinách, mléko, mléko zahleňuje, tavené sýry, jsou sýry nezdravé, cholesterol, cholesterol a vejce, vejce, tmavé pečivo, celozrnné pečivo, pšenice
Diskuse ke článku
.