Blesková dieta: Jak zhubnout za jeden den? Stačí vám k tomu jedenáct hodin!

Blesková dieta: Jak zhubnout za jeden den? Stačí vám k tomu jedenáct hodin!
9. října  2019 
 06:00

Jak rychle zhubnout? Všechny to známe. Blíží se důležitá událost, na kterou jsme plánovaly vypadat dobře, ale dieta se nějak zvrtla a výsledek se nedostavil. Najednou potřebujeme vejít se do šatů, cítit se sebejistě a nezatahovat neustále bříško.

Přestože o pět kilo přes noc nezhubneme, jednoho až dvou bychom se takhle rychle zbavit mohly. Objevte bleskovou dietu! Máte pouhých jedenáct hodin na to, abyste zhubla. Jaké kroky podstoupit?

 

Lehká večeře už den předem

Nepodceňte předchozí den! Pokud povečeříte pizzu a budete očekávat, že se druhý den budete cítit dobře, jste na omylu. Příliš mnoho sacharidů a soli způsobí, že se probudíte oteklí. Dejte si proto k večeři pouze lehký salát.

Nechte tělu čas na trávení a spát běžte nejdříve dvě hodiny po večeři. Tu si dejte výjimečně dřív, abyste se probudila s plochým bříškem. Neméně důležitou součástí úspěšné redukce je i dostatek spánku. Dopřejte si proto alespoň sedm hodin.

 

Po probuzení se protáhněte

Jakmile vstanete, nežeňte se hned do kuchyně a věnujte alespoň deset minut protažení. Tělo tím zrelaxujete a bude s vámi během celého dne lépe spolupracovat. Navíc je důležité se zbavit veškerého stresu a začít den s dobrou náladou. Uvidíte, že následující kroky v jednodenním hubnutí pak budou mít větší účinek.

Pijte zázvorový a zelený čaj

Během dne se zaměřte na svůj pitný režim. Ráno zahajte sklenicí teplé vody s citronovou šťávou, a jelikož už je venku chladno, můžete si uvařit i zázvorový čaj. Ten díky své ostrosti zvýší teplotu těla, a podpoří tak spalování kalorií.

Zázvorový, ale i zelený čaj má také schopnost odvodňovat. Pokles na váze tak můžete zaznamenat velice rychle, a to už tím, že si dopřejete pár těchto zázračných šálků denně. Větší část pitného režimu by však měla tvořit voda, abyste tělo dostatečně hydratovala. 

Najezte se až ve chvíli, kdy budete mít hlad

Jakmile pocítíte hlad, dejte si své první jídlo dne. Pro někoho to může být snídaně, pro jiného brzký oběd. V tento den byste měla omezit svůj kalorický příjem. Jelikož se jedná pouze o pár hodin, rychlost svého metabolismu tím nijak nenarušíte. 

V případě, že jste zvyklá snídat, pak si dopřejte smoothie. Sacharidy během dne by neměly dosáhnout vyšších hodnot, a tak je směřujte pouze do snídaně, a to nejlépe ve formě střídmého množství ovoce. Skvělým tipem pro lehkou, ale zato sytou sladkou snídani jsou banánové lívance, na které vám budou stačit pouze vejce, jeden rozmačkaný banán a trocha strouhaného kokosu.

Salátům se raději vyhněte

Využijte období podzimu a k obědu si dejte chutnou krémovou polévku. Ta vás dostatečně zasytí a zároveň neobsahuje příliš kalorií a je lehce stravitelná. Velice oblíbená je v tomto období dýňová polévka. Tu podávejte bez pečiva s opraženými dýňovými semínky.

Vhodným lehkým obědem pro redukci je i salát, ale u většího množství zeleniny vám může hrozit nafouklé bříško. V případě, že jste bleskovou dietu zahájila během pracovního týdne a obědvat budete v restauraci, sáhněte po steaku nebo rybě s grilovanou zeleninou.

Bez pohybu to dnes nepůjde

Dnes se cvičení opravdu nevyhnete. Je totiž důležitou součástí redukce. Pro bleskovou dietu se však hodí z jiného důvodu, a tím je pocení. Zbavíte se tak přebytečné vody a vaše bříško bude vypadat mnohem lépe. Nevybírejte si však žádné zničující skupinové lekce a v posilovně běžte rovnou do kardio zóny.

Po pětačtyřiceti minutách na orbitreku, rotopedu nebo trenažéru vás čeká pocit, který hned tak něco nepřebije. Nejenže se budete cítit lépe fyzicky, ale i endorfiny přispějí k tomu, že si začnete celodenní režim užívat. A pokud budete mít náhodou ještě možnost si po cvičení zajít do sauny, využijte toho!

Vsaďte na zdravé tuky a bílkoviny

Přestože byste měla příjem kalorií během celého dne omezit, rozhodně nehladovte! Vybírejte si zdravé potraviny, a to především zdroje bílkovin a zdravých tuků. K svačině si tak můžete dát řecký jogurt s hrstí oříšků nebo guacamole či hummus se zeleninou. 

Při večeři je pak vhodné řídit se stejným doporučením, které platí pro oběd. Rychlou nutričně bohatou večeří, po které se budete cítit skvěle, jsou i vejce. Připravte si omeletu nebo volská oka a doplňte je o avokádo nebo menší zeleninový salát s olivovým olejem.

Autor: Veronika Duží, autorka je výživová poradkyně

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji