30 triků pro pevnou postavu aneb jak zhubnout břicho

30 triků pro pevnou postavu aneb jak zhubnout břicho
5. ledna  2015 
 06:00

Vyzkoušejte naše rady, budete se cítit dobře, a k tomu navíc zhubnete v pase. Zpevnění postavy je jedním z osvědčených postupů, pokud jde o to, jak zhubnout. Navíc s sebou nese snížení rizika, jaké představuje metabolický syndrom, protože díky němu zbavíte tělo nebezpečí, jež představuje vnitřní tuk. 


1 Vařte si kopřivový čaj 

Kopřiva dodá tělu spoustu odvodňujícího draslíku. Naordinujte si 14denní kúru. Čaje při ní můžete denně vypít tři až čtyři šálky. 

2 Držte se rovně 

Když se při chůzi pořádně narovnáte, bříško hned vypadá lépe. Takže: srovnat páteř, ramena dozadu, vypnout prsa. Hotovo? Pak zatáhněte břišní i sedací svaly, hlavu nahoru, vytáhnout krk – a je to! 

3 Dejte si tabasco a chilli 

Hodí se třeba na těstoviny, ale nejen na ně. Obsahuje kapsaicin, spolehlivý spalovač tuků. Stačí ale jen pár kapek! Je opravdu ostré. 

4 Teplo vám udělá dobře 

Několikrát za den si břicho zahřejte teplým polštářkem. Je to příjemné a pomůže to proti nadýmání a zácpě. Další centimetry pryč! 

5 Relaxujte s hudbou 

Když má tělo dobře pracovat a také dobře spalovat, musí být v pohodě. Dopřejte mu relaxaci! 

6 Vzpírejte činky 

Lehněte si na záda, pokrčte nohy a do každé ruky vezměte kilovou činku. Nohy překřižte a zvedněte z podložky. Ruce tlačte proti sobě a natažené je pomalu posouvejte směrem za hlavu. Lokty a kolena jsou během cviku u sebe, vrchní část těla se zvedá z podložky. Ruce nad hlavou natáhněte a tělo položte. Cvičení opakujte 10krát. Opravdu stačí pát minut denně a hubenější břicho bezy pocítíte na vlastním oblečení.

7 Vyzkoušejte šťávu z artyčoku 

Je v něm obsažený cinarin, který podporuje zpracování a spalování tuků. Výborně pomáhá i proti nadýmání. Před každým jídlem si proto dopřejte 200 ml artyčokové šťávy, kterou koupíte v bioobchodech. 

8 Jezte denně rajčata 

Látky v nich obsažené zabraňují ukládání vody v oblasti břicha. Kromě toho mají hodně draslíku, který vás tuku pomůže zbavit

9 Zapomeňte na čokoládu 

Ne kvůli tuku nebo kaloriím, ale protože zatěžuje střeva. Ze stejného důvodu vyřaďte z jídelníčku i kakao, banány nebo bílý chléb. 

10 K jídlu se nalaďte 

Když budete mít při jídle hlavu plnou problémů, poznáte to i na trávení. Důsledkem může být nadýmání nebo nevolnost. 

11 Večer buďte střídmá 

Tři hodiny před spánkem už nejezte. Tělo tak bude mít čas a také energii během noci efektivně spalovat. 

12 Zredukujte obvod 

Zbavit se pár centimetrů v pase pomůže třeba 15minutová koupel v mořské vodě. Postará se o to, aby se tělo zbavilo přebytečné vody, a nabudí tak látkovou výměnu. Ani kvůli tomu nemusíte k moři. Kupte si kilo mořské soli a rozpusťte ji ve vodě teplé 36 stupňů. 

13 Cvičte s míčem 

Lehněte si na záda a míč držte nad břichem. Nohy nadzvedněte z podložky. Střídavě je táhněte nahoru a zároveň zdvihejte hlavu i s rameny. Zátěž přitom přikládejte k té noze, která právě není nahoře. 

14 Solte opatrně 

Tělo ukládá v oblasti břicha nejen tuky, ale i vodu. Pořádně osolený steak proto linii nepřidá. 

15 Posilujte břišní svaly 

Břicho vtáhněte do sebe, co nejvíc to jde, krátce vydechněte a pak ho uvolněte. Potom se 5krát za sebou rychle nadechněte a vydechněte tak, aby se břicho pohybovalo. Opakujte to aspoň 4krát. Další cviky pro ploché břicho najdete zde.

16 Máte opravdu hlad? 

Možná málo pijete a pak kvůli tomu zaměňujete hlad za žízeň. Než se pustíte do jídla, je na místě otázka: Mám hlad, nebo žízeň? 

17 Vsaďte na fenykl 

Na jídelníčku máte spoustu jídel, se kterými vaše trávení bojuje. Patří k nim i nevinně se tvářící mléčné produkty, cibule nebo luštěniny. Fenyklový čaj obsahuje éterické oleje, které s jejich trávením pomůžou. 

18 Večer vařte 

Syrová strava je hůř stravitelná než vařené jídlo. Proto si čerstvý salát a ovoce dopřejte k obědu a večer si něco lehkého uvařte. 

19 Pozor na alergeny! 

I když nepatříte k lidem, kteří otečou kvůli jedinému oříšku, můžete trpět lehkou alergií. Pozorujte, které potraviny u vás vyvolávají nechutenství, nadýmání a bolesti břicha, a vyřaďte je z jídelníčku. 

20 Naordinujte si rychlou pomoc 

Večer máte rande, a přitom cítíte, jak vás oblíbené džíny škrtí v pase? Snězte k obědu jen zeleninový vývar s trochou soli a místo kávy pijte vodu bez bublinek. 

21 Pijte teplou vodu 

Je to starý ajurvédský trik pro dobré trávení. Šálek teplé vody vypijte ráno nalačno. 

22 Zapomeňte na sladidla 

Náhrady za cukr, jako je například sorbit běžně používaný v cukrovinkách, zmrzlinách nebo ve žvýkačkách bez cukru, jsou nestravitelné. Postarají se proto o nafouklé břicho. Radši se jim vyhněte. 

23 Vypoťte se 

V sauně nebo páře tělo zeštíhlí, chladná sprcha na závěr podpoří látkovou výměnu a zpevní svaly, včetně těch na břiše. 

24 Vytáhněte obruč 

Točení s obručí zeštíhlí váš pas a břicho o centimetry. Točte v oblasti břicha asi 5 minut denně. 

25 Namíchejte si své müsli 

Zdravou snídani si můžete vyrobit sama. Smíchejte na ni 2 lžíce ovesných vloček, 1 lžičku slunečnicových semínek, 1 lžičku dýňových semen a 1 lžíci pšeničných otrub. 

26 Nepřidávejte si centimetry 

Šlehačka, nápoje s bublinkami a také krémy v dezertech obsahují spoustu vzduchu. Kromě kalorií navíc se pak tělo musí vypořádat i s ním. 

27 Masírujte se pro krásu 

Natřete si břicho olejem a pak mezi palcem a ukazováčkem kůži na různých místech vytáhněte, krátce podržte a uvolněte. Po masáži břicho opět natřete a pořádně ho poplácejte. Věnujte masáži každý den aspoň pět minut. 

28 Nezapomínejte na mléčný cukr 

Nabudí rychlé trávení. Je to přírodní stimulant, který se vyrábí ze syrovátky. Jednou denně si ho přidejte třeba do jogurtu jednu čajovou lžičku. 

29 Před jídlem jezte skorocel 

Je to přírodní vláknina, která urychuje trávení. Půl hodiny před jídlem smíchejte lžičku skorocelu indického se 100 ml vlažné vody a vypijte. Celé to zapijte ještě sklenkou vody. 

30 Pochutnejte si na syrovátce 

Zklidní žaludek a pomůže při odbourávání tukových polštářků. Během dne vypijte tři pořádné sklenice syrovátky. 



Autor: oli

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji