Jak co nejrychleji zhubnout: Jde to i bez cvičení, říká odbornice

Video se připravuje ...

Lucie Petřek Michalcová: Jak nejrychleji zhubnout?

16. ledna  2024 
 06:00

Jak nejrychleji zhubnout? Na to se ptá většina lidí, kteří se rozhodnou zatočit s kily navíc. Probraly jsme to s Lucií Petřek Michalcovou, hlavní výživovou poradkyní společnosti Naturhouse.

"Když k nám klienti přijdou, že by chtěli opravdu rychle zhubnout, je to určitě o tom, že se musí nastavit změna celkového životního režimu," říká Lucie Petřek Michalcová. Právě na začátku bývá hubnutí rychlejší. "Tělo se detoxikuje, ztrácíte mezibuněčnou vodu, takže veškeré toxiny jdou ven a tělo se pak pěkně nastartuje," vysvětluje s tím, že hubnutí by mělo být hlavně zdravé a udržitelné. Ve videu pak mluví mimo jiné o tom, kolik procent hubnutí tvoří správná strava a že šanci zbavit se kil mají i ti, kteří se odmítají potit v posilovně.

Co jíst, když chci zhubnout?

Správný jídelníček se vždycky nastavuje podle typu konkrétního člověka. Např. k snídani je vhodné jíst celozrnné pečivo s nějakou tvarohovou pomazánkou a hrst zeleniny. "Strava by měla být bohatá na veškeré bílkoviny, sacharidy a tuky. A vůbec se nemusíte bát ovoce, které můžete zařadit třeba i do svačin, klidně i s mléčným výrobkem," podotýká výživová poradkyně, se kterou jsme kromě celého ukázkového jídelníčku probraly třeba i to, co se stane, když budeme s vidinou rychlého hubnutí hladovět.

Co ještě jíst při hubnutí? Jak co nejrychleji zhubnout břicho a kolik se dá shodit za týden? Nejen to se dozvíte ve videu v úvodu článku. 

Autor: red, TeSim

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji