Skvělé cviky na povislé paže! Už se nemusíte bát krátkých rukávů

  • Skvělé cviky na povislé paže! Už se nemusíte bát krátkých rukávů
    16. května  2015 
     06:00

    Aby vám v krátkých rukávech nevlála spodní část paže, zpevněte ji jednoduchými cviky. Opět není potřeba moc času, ale chce to pravidelnost. Výsledky se dostaví do dvou týdnů. Vyzkoušejte pět cviků, které přináší naše video. Ověřili jsme, že fungují. 

  • 1. Začněte protáčením

    Video se připravuje ...
    ... • VIDEO: Adam Balažovič

    1A Protáčení paží. Nohy rozkročte na více než na šířku pánve a mírně pokrčte kolena (můžete si i sednout). Rozpažte tak, aby paže byly vodorovně se zemí, a usaďte ramena co nejníže – lopatky stáhněte dozadu a dolů, uvolněte trapézové svaly. Prsty máte co nejvíce roztažené, měli byste cítit velký tah a téměř nepříjemné pnutí od konečků prstů až po loket.

     

    1B Přetáčejte celé paže směrem dopředu a dozadu. Uvolňujte zápěstí, protahujte předloktí, biceps. Rotační pohyb vycházející z ramenou proveďte 3krát dopředu a 3krát dozadu. Povolte a ještě dvakrát zopakujte. Můžete provádět kdykoli během dne.

  • 2. Posilování zadních deltových svalů

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    2A Zaujměte základní pozici, stoj mírně rozkročný, pokrčená kolena a zpevněný střed těla. Proveďte rovný předklon, hlídejte si rovná záda. Paže visí kolmo dolů, držte však  lopatky stažené dozadu a dolů a otevřený hrudník.

     

    2B S výdechem zvedejte paže do strany a pomalu zase vracejte zpět. Důležité je myslet na neprohýbání v bedrech a plynulý pohyb. Opakujte 12krát, vydechněte a ještě 2krát 12.

  • 3. Dámské tricepsové kliky

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    3A Pokud zvládnete dámský klik, kdy jsou kolena pokrčená a opřená o zem, lokty směřující dozadu, pusťte se do něj. Nezapomeňte držet zpevněné břicho, ramena od uší. Pomalu se spouštějte dolů a zase nahoru. Zkuste 3krát 5 opakování.

     

    3B Snazší varianta cviku na zpevnění tricepsu, tedy svalu na zadní straně paže, je opřením se o židli (lavičku, stůl). Dlaně položte na hranu židle. Ramena směřují dolů, lokty dozadu a záda jsou rovná, břicho vtažené. Plynule jděte dolů a při zdvihu vydechujte. Zkuste 3krát 5 opakování.

  • 4. Tricepsový zdvih na židli

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Pro tento cvik budete potřebovat stabilní židli, lavici či jinou podpěru. Ruce položíte na židli, k níž budou směřovat záda. Nohy máte pokrčené. Při pohybu dolů by se záda neměla dotýkat židle, ale jdou kolmo k zemi. Jděte tak hluboko, kam vám to možnosti dovolí – je to náročný cvik. Při pohybu dolů se nadechujte a při zvedání těla vydechujte. Opět zkuste 3krát 5 opakování.

  • 5. Nezapomeňte na protažení

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    5A  Základní pozice vychází ze stoje mírně rozkročného, pokrčených kolenou a zpevněného středu těla. Rozpažte, konečky prstů jsou zcela propnuté, dlaně směřují k zemi a celé paže vytahujte ze středu těla co nejvíce do dálky. Nyní začněte podávat. 5B  Plynule přenášejte váhu těla napravo a nalevo, přičemž vždy na straně zatížené nohy přetočte dlaň vzhůru a natáhněte se za ní co nejvíce do dálky, jako byste někomu něco podávali. Pohyb opakujte 3krát 15. Na závěr si ruce protáhněte.

    Cvičí: Tereza Chaloupková, make-up a vlasy: Žaneta Gi, styling: Mariya Patrovská

/
Autor: Blanka Kubíčková
Klíčová slova:

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji