Dejte sbohem povislým pažím! 7 jednoduchých cviků, které zabírají

  • Dejte sbohem povislým pažím! 7 jednoduchých cviků, které zabírají
    10. května  2018 
     06:00

    Koupila jste si letní šaty, ale bohužel model kazí povislé paže? Je to častá potíž, protože zvláště ženy tuhle svalovou partii moc nepoužívají. Je proto nutné čas od času svaly namáhat cíleně, a posílit tak jejich strukturu. Máme pro vás 7 jednoduchých cviků, které zaručeně zaberou!

  • Dámský klik

    Dámský klik
    Autor: Shutterstock.com

    Při dámském kliku kromě tricepsu posilujete také svaly prsní. Správný postoj je tvořen oporou o dlaně a kolena. Dlaně by měly být umístěny pod úrovní ramen u prsou. Prsty by měly směřovat k hlavě tak, aby se lokty ohýbaly rovnoměrně s tělem. Zpevněním břišních svalů klesejte v lokti dolů a vraťte se zpět do výchozí pozice. Dávejte si pozor na několik věcí. Dívejte se vždy do země tak, abyste měla páteř v rovině. Během celého cviku dávejte pozor, aby se vám neprohýbala bedra. Držte tělo vždy zpevněné.

    Video se připravuje ...
    Prsa jako ve dvaceti? Naučte se dělat pořádné kliky! • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

  • Tricepsový klik

     

    Tricepsový klik
    Autor: Shutterstock.com

    Při tomto kliku posilujete zadní část paží, především triceps. Opřete se o dlaně na kraji opěrky. Dlaně umístěte pod hýždě tak, aby prsty směřovaly k tělu. Nohy a kolena dejte do pravého úhlu. Svou váhu nyní převeďte na paže a pomalu klesejte těžištěm těla k zemi a opět se narovnejte. Dbejte především na to, abyste udržela záda rovná. Ramena nezvedejte a nepředsouvejte. Udržte je vždy v přirozeném úhlu od krku.

  • Bicepsový zdvih

    Bicepsový zdvih
    Autor: Shutterstock.comterstock.com

    Pro posílení bicepsů jsou ideálním nástrojem činky nebo jakákoliv zátěž uchopená v dlaních. Vezměte činky tak, aby dlaně směřovaly vzhůru a palce od těla. Pokrčte lokty k bokům a napínejte paže tak, aby se celá ruka dostala k hrudníku a zpět do roviny s tělem. Při pohybu činky dolů kontrolujte pohyb paže svaly a nenechte zátěž spadnout volně k zemi. Dávejte pozor, aby vaše ramena byla vždy v rovině s krkem a nepadala dolů.

  • Mezilopatkové svalstvo

    Mezilopatkové svalstvo
    Autor: Shutterstock.com
     

    Poklekněte a opřete se o dlaň a kolena. Zpevněte zádové svaly a střed těla svaly břišními. Uchopte činku tak, aby vaše dlaň směřovala k tělu a palec k zemi. Pokrčte lokty k hrudníku a opět srovnejte paže s rovinou těla. Pohyb opakujte a poté vyměňte ruce. Dbejte na to, aby vaše páteř byla v rovině a držely ji jak svaly břišní, tak svaly zad. Směřujte pohled k zemi, aby páteř zůstala rovnoběžně se zemí.

  • Rotace paží

    Autor: Shutterstock.com

    Tento cvik můžete dělat jak vleže na břiše, tak vestoje. Rozpažte tak, aby palce směřovaly vzhůru a malíčky k nohám. Rotujte pažemi tak, že se vaše dlaně otočí a směřují k zádům. Palce se tak nastaví k zemi a naopak malíček vzhůru. U tohoto pohybu vždy udržte napnuté všechny svaly paže. Důkladně se tím posílí zevní rotátory pažní kosti.

    Video se připravuje ...
    Série cviků na krásné paže do léta

  • Protažení tricepsu za hlavou

    Protažení tricepsu za hlavou
    Autor: Shutterstock.com

    Postavte se rozkročmo se šířkou ramen. Zpevněte střed těla zádovými a břišními svaly. Uchopte činku nad hlavou oběma rukama tak, aby se vaše lokty dotýkaly uší. Palce drží zátěž tak, že směřují za tělo a malíčky vpřed. Ohýbejte lokty kontrolovaně svaly tak, že se činka skoro dotkne zad. Nenechte zátěž volně spadnout. Opět lokty narovnejte až do propnutých loktů.

  • Protažení

     

    Protažení
    Autor: Shutterstock.com

    Před cvičením i po cvičení svalů paží je důležité vždy ruce důkladně protáhnout. Při prvním cviku se pokuste spojit dlaně obou rukou za zády. Důkladně tím protáhnete všechny svaly paže. Poté ruce za zády vyměňte a cvik opakujte. Při druhém cviku propněte paže před sebou, uchopte prsty jedné ruky a protáhněte dlaň prsty směrem k zemi. Cvik opakujte na druhé ruce.

/
Autor: Rebeka Stoklasová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji