Cviky na doma, které fungují! Pevnější postava i kila dole

  • Cviky na doma, které fungují! Pevnější postava i kila dole
    23. června  2015 
     06:00

    Návštěva posilovny, nejméně půl hodiny svižné chůze denně, aerobní cvičení. Pokud chcete zhubnout, budete muset do svého denního plánu zařadit i pohyb. To dává smysl, jenže: kdy to má člověk všechno stihnout? Jídlo pro rodinu se samo neuvaří a podlaha se sama nevytře. Pak je každá minuta drahá. Ale pozor – tělo se dá zpevnit i při běžných domácích úkonech. Zkuste těchto pár cviků například při vaření nebo vytírání a výsledky ucítíte na vlastní kůži velice brzy!

  • Posilování svalů na rukou

    Po posilování svalů dodržujte pravidlo zlaté hodiny.
    Autor: Shutterstock.com
    Kuchyň se dá s trochou představivosti proměnit v dokonalé fitness: už při přípravě pokrmů, například krájení zeleniny, zkuste procvičit svaly na lýtkách – zkuste vydržet co nejdéle stoj na špičkách. Využijte všechno, co vezmete do ruky, a párkrát zaposilujte svaly na obou rukou. Ruce můžete natahovat jak do strany, tak i dopředu. Ideální jsou plné plastové lahve. Pokud takto využijete při každém vaření alespoň tři ingredience (s dostatečnou váhou, samozřejmě), výsledek se brzy dostaví.
  • Využijte linku

    Cvičit nemusíte jen v posilovně
    Autor: Shutterstock.com
    Ve chvílích čekání, například než se uvaří voda, využijte kuchyňskou linku: protáhněte lýtkové svaly, zkuste o ni dělat kliky. Stoupněte si vedle linky a zkuste unožit napnutou nohu párkrát do strany, potom i dozadu. Výhodou tohoto cviku je, že při něm zvládnete míchat jídlo na plotně.

  • Dřepy

    Dřepy s výskokem jsou mnohem efektivnější, než běhání.
    Autor: Shutterstock.com

    Poloviční dřepy posilují vaše nohy, pokud chcete udělat i něco pro své hýždě, zkuste jít o trochu níž a hýžďové svaly zatnout. Nezapomeňte si hlídat rovná záda. Dřepy lze proložit v podstatě každou domácí práci – takže se můžeme rovnou přesunout k vytírání.

  • Formujte prsní svaly

    Posilovat svaly můžete i během domácích prací
    Autor: Shutterstock.com

    Až vás budou při vytírání bolet záda a vy se na chvíli narovnáte, abyste jim ulevila, zkuste následující cvik: stiskněte smeták mezi dlaněmi a několikrát zatlačte. Pauzu tak efektivně využijete k posílení prsních svalů, což se příznivě odrazí na vašem dekoltu.

  • Využijte židli

    Zacvičte si za pomoci obyčejné židle
    Autor: Shutterstock.com

    Opřít se o židli a posílit svaly na rukou můžete kdykoliv – opět si hlídejte zpevněná záda. Díky tomuto cviku se vám zpevní svaly na rukou. Konečně si v létě pořádně užijete trička nebo šaty bez rukávů a při pohledu do zrcadla vás nebudou rozčilovat vaše povislé paže.

  • Žehlením k dokonalosti

    xx
    Autor: Foto scom

    I takové maličkosti jako to, kde leží koš se špinavým prádlem, můžou ovlivnit vaše spalování tuků. Pokud si žehlení necháte na zemi a pro každý kousek prádla uděláte dřep, spálíte během této domácí práce rozhodně víc kalorií. Každý pohyb se počítá, a pokud si po skončení této činnosti nedáte za odměnu tabulku čokolády, výsledky brzy uvidíte!

/
Autor: is

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji