Super tělo s Bleskem pro ženy: Jak správně dělat sedy lehy?

Video se připravuje ...

Super tělo s Bleskem pro ženy: Jak správně dělat sedy lehy?

12. listopadu  2020 
 06:00

Začínáte cvičit, ale nevíte přesně, jak na to? Do fitka se teď jen tak nedostanete, ale to ještě neznamená, že nemůžete formovat tělo v pohodlí domova! Aby bylo cvičení co nejefektivnější, je potřeba znát techniku. Dnes se proto zaměříme na tolik problémové bříško. Vytvarovat ho můžete pomocí sedů lehů. Jak na ně?

Málokterá partie nás dokáže tak moc potrápit jako právě bříško. Při hubnutí jde totiž dolů úplně jako poslední, a ještě to nějakou dobu trvá, než se ho úplně zbavíte. Ne nadarmo se říká, že se břišáky pečou v kuchyni. Pokud tedy toužíte po plochém a vytvarovaném bříšku, je potřeba si hlídat stravu. Vytvarovat ho můžete také pomocí různých cviků. Mezi základní patří sedy lehy, které můžete znát také pod názvem sklapovačky. Jak je dělat správně?

"Ruce spojte za hlavou, zvedněte lopatky ze země, přitáhněte bedra k podložce a s výdechem jděte nahoru. Bradu nepřitahujte k hrudníku, ta jde ke stropu. Dolů se pokládejte s nádechem," radí výživová poradkyně a osobní trenérka Veronika Duží. Pokud vás při cvičení bolí bedra, nemáte je dostatečně přitisknutá k podložce. Na to si dávejte obzvlášť pozor. 

Správnou techniku sklapovaček máte určitě už v malíčku, a proto ji můžete hned využít v našem kruhovém tréninku. Vymyslely jsme pro vás pět cviků, u kterých zapojíte celé tělo. Každý cvik provádějte po dobu čtyřiceti vteřin a dvacet vteřin odpočívejte. Celý kruháč si odjeďte alespoň dvakrát, nejlépe třikrát. Je jen na vás, zda zvolíte variantu pro začátečníky, nebo tu pro pokročilé s činkami. Přesný návod, jak cviky provádět, najdete ve videu.

Za poskytnutí prostoru děkujeme Vnitroblock a za zapůjčení oblečení a fitness pomůcek Intersport.

Autor: Aneta Valešová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji