Super tělo s Bleskem pro ženy: Jak správně dělat kliky?

Video se připravuje ...

Super tělo s Bleskem pro ženy: Jak správně dělat kliky?

5. listopadu  2020 
 06:00

Začínáte cvičit, ale nevíte přesně, jak na to? Do fitka se teď jen tak nedostanete, ale to ještě neznamená, že své tělo nemůžete formovat v pohodlí domova! Aby bylo cvičení co nejefektivnější, je potřeba znát správnou techniku. Tentokrát se zaměříme na kliky, které nejsou u žen zrovna populární. Vysvětlíme vám, jak na ně, a možná si je nakonec ještě zamilujete!

Kliky nepatří zrovna mezi oblíbené dámské cviky. Technicky jsou trošku náročnější a většina žen na ně nemá tolik síly. Pravidelným tréninkem je však můžete dopilovat k dokonalosti! Je však potřeba znát správnou techniku. Jak na ni? "Technika u kliku je prakticky stejná jako u planku. S tím rozdílem, že dlaně umístíte o něco dál, než je šíře ramen, podsadíte pánev, ramena stáhnete od uší dolů a lopatky dáte od sebe. S nádechem jdete dolů a s výdechem nahoru," radí výživová poradkyně a osobní trenérka Veronika Duží

Ze začátku se nemusíte hned pouštět do pánského kliku. Pokud nemáte sílu ani na dámský, můžete si kliky trochu zjednodušit tím způsobem, že je začnete dělat o stěnu či nějakou vyvýšenou plochu. Začínejte pomalu a své tělo nepřepínejte. Důležité jsou pravidelný trénink a postupné navyšování opakování.

Základní pravidla pro správné provedení kliků už znáte, tak je můžete hned vyzkoušet! Připravily jsme si pro vás krátký kruhový trénink, který si můžete zacvičit ve fitku, ale i v pohodlí domova. Vymyslely jsme pro vás pět cviků, u kterých zapojíte celé tělo. Každý cvik provádějte po dobu čtyřiceti vteřin a dvacet vteřin odpočívejte. Celý kruháč si odjeďte alespoň dvakrát, nejlépe třikrát. Je jen na vás, zda zvolíte variantu pro začátečníky, nebo pro pokročilé s posilovací gumou. Přesný návod, jak cviky provádět, najdete ve videu.

Za poskytnutí prostoru děkujeme Vnitroblock a za zapůjčení oblečení a fitness pomůcek Intersport.

 

Autor: Aneta Valešová, Aneta Valešová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji