V 51 letech má životní formu. Jennifer Aniston cvičí každý den a neuvěříte, jaká je to dřina!

  • V 51 letech má životní formu. Jennifer Aniston cvičí každý den a neuvěříte, jaká je to dřina!
    3. července  2020 
     06:00

    Z herečky Jennifer Aniston se stala během posledních let ikona showbyznysu, ale i fitness. Už v legendárním seriálu Přátelé se herečka pyšnila štíhlou postavou. Zdá se ale, že Jen od té doby zastavila čas, protože ve svých jednapadesáti letech vypadá stále dokonale. Její trenér Leyon Azubuike však prozradil, že za tím stojí spousta dřiny. Musí cvičit i časně ráno a je vystavována neustálým výzvám.

    V říjnu loňského roku si herečka založila Instagram, kde ji aktuálně sleduje neuvěřitelných čtyřiatřicet milionů lidí. V příspěvcích si nelze nevšimnout, že je herečka v životní formě.

  • Cvičí skoro každý den!

    Autor: profimedia.cz

    Osobní trenér Leyon Azubuike, spolumajitel Gloveworx, prozradil časopisu Women's Health, že Jennifer cvičí prakticky sedm dní v týdnu, a to nejčastěji hodinu a půl dlouhou lekci – v závislosti na tom, v jakém se nachází tréninkovém cyklu.

    Azubuike s Jen používá tréninkovou techniku zvanou periodizace, což znamená, že rozděluje své tréninkové plány do nejrůznějších fází, které vychází z týdenních, měsíčních nebo ročních tréninkových programů. To mu umožňuje přizpůsobit tréninky jejímu pracovnímu rozvrhu.

    Tréninky se tak dost liší, od tří dnů v týdnu po pětačtyřicetiminutových relacích až po náročných sedm tréninkových dnů v týdnu. "To, v jakém jsme tréninkovém cyklu, určuje délku i intenzitu jejího cvičení," říká Azubuike. "Pokud vím, že Jen nic nenatáčí, zvolím jinou fázi, než když vím, že si půjde pro cenu – den předtím jí nezničím nohy v posilovně," vysvětluje.

  • Vstává hodně brzo ráno

    Autor: profimedia.cz

    Její tréninky nejsou nikdy snadné! Jelikož Azubuike i Jen mají oba chaotický rozvrh, vrhnou se na cvičení v jakýkoli čas, který je zrovna k dispozici. „Musí reagovat, když řeknu, že jdeme cvičit,“ říká Azubuike. "Pokud jí začíná natáčení ve tři hodiny ráno a my musíme cvičit předtím, tak jdeme... V tomto ohledu se navzájem respektujeme, takže je mezi námi oboustranná úcta a porozumění," vysvětluje. Je to bezesporu tvrdý trenér. „Určitě by měla být oceněna, protože ji opravdu nešetřím,“ dodává Azubuike.

  • Jen si ráda mění svou rutinu

    Autor: istock.com

    "Boxujeme, skáčeme přes švihadlo, cvičíme silově a často používáme odporové gumy," říká Azubuike. "Tyto aktivity střídáme, takže je trénink vždy náročný a Jen je vždy postavena před výzvu. Jsem velkým fanouškem neustálých obměn, aby si tělo na danou zátěž nezvyklo. Tělo pak reaguje pozitivně a mění se," popisuje.

    Jen je od roku 2005 také oddaná józe. Do toho si občas cvičení zpestří také o spinning. „Musíš to promixovat – zmást ty svaly,“ řekla už dříve pro časopis People. Její nejčerstvější láskou ve fitness je box s Azubuike. "Je to cvičení, u kterého jsem zůstala nejdéle, s výjimkou jógy," řekla minulý rok v cover story pro zářijové číslo časopisu In Style.

  • Cvičí hlavně břišáky

    Autor: istock.com

    Vedle boxu, říká Azubuike, Jen ráda cvičí střed těla, neboli core. „V každém cviku, který jí vymyslím, vyniká,“ chválí Jen trenér. "Dokáže poměrně snadno vydržet dvě až tři minuty v pozici prkno," jmenuje jeden ze cviků na střed těla. Aby jí Azubuike cvik ztížil, nakombinoval do jednoho cviku hned několik variací planku. "Děláme spoustu cviků, které zapojují hluboký stabilizační systém. Takže ji třeba zavěsím na hrazdu, aby přitahovala kolena k hrudníku," popisuje trenér jeden z náročných cviků, které rozhodně nejsou určeny pro začátečníky.

    Jennifer také používá na procvičení břišních svalů kolečko nebo dělá ráda tzv. V-ups – to ležíte na zemi a paže máte propnuté za hlavou. S výdechem zvednete lopatky od země a nohy ke stropu a dotknete se špiček.

  • Je něco, co Jen nejde?

    Autor: iStock.com

    Jennifer ale není mistr úplně ve všem. Alespoň ne napoprvé. Azubuike prozradil, že skákání přes švihadlo bylo něco, k čemu si opravdu musela najít cestu. Přestože cvičení se švihadlem pro ni bylo velkou výzvou, nakonec ho začala ovládat bravurně. "Prostě jsem ji nenechal to vzdát a dnes je v tom skvělá," tvrdí Azubuike.

    Trenér tvrdí, že to nejtěžší na cvičení s ní je najít vždy nový způsob, jak ji otestovat. "Jennifer je žena, která vždy vypadala skvěle, a mým úkolem je udržet její formu, ba dokonce ji neustále zlepšovat," říká závěrem Azubuike.

/
Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji