Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Budíte se v noci? Podle toho, v kolik hodin to je, poznáte, jaký zdravotní problém máte!

  • A co v noci budí vás?
    6. února 2023 | 06:00

    Patříte k lidem, kteří mají potíže se spaním a v noci se budí vždycky přibližně ve stejnou dobu? Podle čínské medicíny se dá určit, jaký to může mít zdravotní důvod.

    Podle toho, kdy se v noci budíte, zjistíte, kde v těle může být problém. Není nic jednoduššího než se v noci podívat na hodinky a zjistit, co za vaší nespavostí může být.

  • 21.00 – 23.00 hodin

    Štítná žláza je orgán, který má na svědomí správné fungování našeho organismu. Problémy s ní spojené ale často podceňujeme.
    Autor: Shutterstock.com
    Jestliže se vám špatně usíná právě v době mezi devátou a jedenáctou hodinou a přitom je to jinak obvyklá doba, kdy chodíte spát, může jít o potíže s oběhovým systémem nebo imunitou. Možná by bylo vhodné, kdybyste si nechali zkontrolovat stav orgánů, které mají na starosti hormonální rovnováhu v těle – štítnou žlázu a slinivku. Problém ale může způsobovat i větší stres, který vám brání „vypnout“ a v klidu usnout.

    VIDEO: Odborník radí: "Lidé, spěte!"

  • 23.00 – 01.00 hodin

    Bolí vás záda? Může to být i problémy s ledvinami.
    Autor: Shutterstock.com
    Tato doba patří žlučníku a zároveň je odrazem vašeho stravování. Kdo se budí v tomto období, může navíc cítit tlak v pravém boku anebo vzadu pod lopatkou. To se vám nejspíš razantněji připomíná i nesprávný jídelníček, protože organismus právě intenzivně zpracovává tuky. A když jste během dne jedli těžká a mastná jídla, žlučník je zatížený, musí pracovat na plné obrátky a vy se místo zdravého spaní převalujete ze strany na stranu. Jídelníček odlehčete a jezte stravitelnější jídla – žlučník si pak bude moci odpočinout.

  • 01.00 – 03.00 hodin

    Přestat s kouřením může být snadnější, když víte jak na to
    Autor: Shutterstock.com
    Problémy se spánkem a probouzením v této době svědčí o zatížení a zanesení jater. Hodně často se budí zejména lidé se špatnou životosprávou, kteří ke všemu konzumují hodně alkoholu a kouří. Zbavte se těchto zlozvyků, omezte co nejvíc stres a pokuste se častěji odpočívat a relaxovat. Organismus tak očistíte, budete lépe spát a celkově budete zdravější.

  • 03.00 – 05.00 hodin

    Zvolte si ty správné kapky na kašel!
    Autor: Shutterstock.com
    Je to čas, kdy dochází k okysličování těla. Velmi intenzivně pracují plíce, a pokud máte těžkosti s astmatem nebo dýchacím ústrojím, možná vás budí kašel anebo pocit vydýchaného vzduchu. Touto dobou se ale také intenzivně ozývají psychické obtíže – úzkost, smutek, deprese… Nenechte to zajít moc daleko a zajděte k psychologovi nebo psychiatrovi, než se potíže ještě víc zhorší.

  • 05.00 – 07.00 hodin

    Bolest břicha rozhodně nepodceňujte.
    Autor: Shutterstock.com
    Nastává čas tlustého střeva, které se začíná aktivovat. Proto se mnozí lidé touto dobou i přirozeně budí, aby se organismus mohl zbavit škodlivin a správně se vyprázdnit. Nervózní a úzkostní lidé můžou mít až nepříjemně silné nutkání na stolici. Jiní zase můžou cítit střevní peristaltiku, ale s vyprázdněním mají potíže nebo je přímo trápí zácpa. Ti by se měli snažit během dne dostatečně pít, hýbat se a do jídelníčku zařazovat vlákninu.

Autor: sia
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...