Máte nafouklé břicho? Zbavte se ho za pouhých 7 dnů!

  • Máte nafouklé břicho? Zbavte se ho za pouhých 7 dnů!
    17. května  2016 
     06:00

    Nafouklé břicho nemají pouze lidi, kteří se trápí s nadváhou. Stačí, abyste v jídelníčku měli pár potravin zpomalujících funkci střev a působících nadýmání, a kulaté bříško je na světě! Nicméně zbavit se ho je mnohem jednodušší než shazovat kilogramy. Stačí vám na to sedm dnů, během kterých se vám podaří navíc zhubnout až o dva kilogramy! 

  • Den první

    Light potraviny nejsou pro dietu moc vhodné. Budete mít po nich ještě větší chuť na sladké.
    Autor: Shutterstock.com
    Za nafouklé břicho může velmi často i narušená střevní mikroflóra. Bakterie a kvasinky z nestráveného jídla totiž mohou produkovat plyny, které střeva nafukují. Proto je důležité srovnat si střevní mikroflóru, čemuž pomáhají probiotika. Můžete si je pořídit ve formě tablet jako doplňky stravy nebo je získat přirozeně ze stravy. Probiotika najdete třeba v kefíru nebo jogurtech. Obnovení mikroflóry může trvat až sedm dnů.
  • Den druhý

    jablečný ocet
    Autor: Shutterstock.com
    Pokud ho tam ještě nemáte, pak do svého jídelníčku přidejte jablečný ocet. A to před každým jídlem, protože pomáhá k lepšímu trávení. Snažte se jíst co nejvíce čerstvých potravin, omezte ty trvanlivé, polotovary. Čerstvé jídlo mívá mnohem intenzivnější vůni, a právě čichové vjemy podle studií dokážou zvýšit produkci žaludečních šťáv až o 30 %, což je skvělé pro naše trávení. 
  • Den třetí

    těstoviny
    Autor: Shutterstock.com
    Polotovary často obsahují i jednoduché cukry, které byste měli také výrazně omezit, pokud se chcete zbavit nafouklého břicha. Tyto sacharidy totiž podporují množení kvasinek a bakterií, jako je třeba rod Candida. To pak vede k pomalejšímu trávení – a vaše střeva budou nafouklá. Omezte tedy bílé pečivo, těstoviny, stejně jako různé koláčky a sladké pečivo. 
  • Čtvrtý den

    Zelenina je plná vlákniny.
    Autor: Shutterstock.com
    Je jasné, že když někde uberete, musíte jinde zase přidat. Proto když už se musíte rozloučit třeba právě s bílým pečivem kvůli vysokému obsahu jednoduchých sacharidů, tak si do jídelníčku přidejte pečivo tmavé, které je plné vlákniny. Ta totiž pomáhá lepšímu trávení, a navíc vás zasytí na delší dobu, takže vás nebude ani honit mlsná. S pečivem to ale i tak příliš nepřehánějte, raději si dejte zeleninu, která je na vlákninu bohatá stejně. 
  • Pátý den

    Vývar je skvělý na lepší trávení.
    Autor: Shutterstock.com
    Jestli nejste zvyklí jíst polévky, tak pokud se chcete zbavit nafouklého břicha, měli byste se to pomalu naučit. Konkrétně domácí kuřecí vývar. Buď jej můžete pít jako nápoj během dne, nebo si do něj přidejte i nakrájenou zeleninu a zařaďte ho do běžného jídelníčku. Tato polévka obsahuje aminokyselinu glutamin, která je nezbytná pro správné fungování buněk ve střevech, které pomáhají lepšímu trávení. Obnova těchto buněk trvá zhruba pět dnů. 
  • Šestý den

    Fazole jsou plné flavonoidů.
    Autor: Shutterstock.com
    Na vlákninu jsou bohaté i luštěniny, které ale mají trochu špatnou pověst kvůli následnému nadýmání. Proč je tedy jíst, když se chceme nafouknutého břicha spíše zbavit? Tento problém jednoduše vyřešíte, pokud je den předem namočíte a teprve poté uvaříte. 
  • Sedmý den

    ....
    Autor: Shutterstock.com
    Stejně jako sedmý den byl stvořen k odpočinku, i sedmá rada je spojena s relaxací. Pro střeva a správné trávení je důležité, abyste občas vypnuli a odpočívali. Je známo, že stres ničí zdravé bakterie ve střevech. Nezáleží na tom, jestli je vaším relaxem jóga, cvičení nebo jen čtení knížky. Záleží pouze na vás, při čem dokážete své tělo nabít pozitivní energií. 

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji