Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Ve skutečnosti by byl James Bond impotentní alkoholik, tvrdí odborníci

9. ledna 2014 | 09:30

Čtrnáct knih o legendárním agentovi 007 Jamesovi Bondovi bylo prozkoumáno do úplného detailu odborníky, kteří zjistili, že tenhle nestárnoucí idol by byl v reálném životě prach sprostý alkoholik a impotent.

Výzkumníci sestavili zcela podrobný plán každého popsaného dne, zahrnuli tam i dny, kdy nebyl schopen akce, protože se zotavoval ze zranění nebo byl v zajetí a spočítali přesné množství vypitých koktejlů, jež má rád protřepané ne promíchané. Poměr dní, kdy nebyl schopen pít a těch kdy pil je taky velice zajímavý. Bylo to 12,5 dní z 87,5!

Takže agent 007 měl sice povolení zabíjet, je ovšem otázkou co by asi tak trefil, přes svůj alkoholový třas! Za jeden týden totiž v průměru zkonzumoval 92 jednotek alkoholu. Pro představu dvojka vína nebo velké pivo má každý dvě jednotky. To na základě britských stanov, čtyřikrát převyšuje bezpečné množství. Jeho nejvyšší denní dávka alkoholu byla 49,5 jednotek!

Pierce Brosnan jako James Bond
Autor: profimedia.cz, archiv Blesku

Takhle vysoká konzumace alkoholu by zákonitě zanechala na agentovi jisté zdravotní následky, ať už by šlo o problémy s játry, impotencí, která by rozhodně nekorespondovala s jeho reputací úchvatného milence! Odborníci dokonce tvrdí, že by se nemohl dožít ani vysokého věku, pravděpodobně by ho prý tak v pět a šedesáti čekal infarkt.

Video se připravuje ...