Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Taťána le Moigne: Šéfka českého Googlu ráda organizuje geniální lidi

Video se připravuje ...
Taťána le Moigne: Úspěšná žena v mužském světě
VIDEO: Adam Balažovič
22. července 2016 | 06:00

Deset let šéfuje českému Googlu, ale rozhodně nežije jen svou kariérou. Zaměstnání, které by pro leckoho bylo jobem snů, třikrát odmítla. Ale nakonec Taťána le Moigne na nabídku kývla. Co ji dostalo na vrchol, v kom má největší oporu, jak relaxuje? A umí vůbec vypnout? O tom všem mluví v rozhovoru s Alex Mynářovou. 

Tatínek vedl Táťánu le Moigne k praktickým věcem, naučil ji, jak štukovat omítku nebo vykopat septik, maminka zase k domácím pracím, proto už od dětství byla multifunkční. Jako malá holčička si přála být průvodčí v tramvaji, to ji nakonec přešlo. Nakonec zvítězila Vysoká škola ekonomická a tehdy začínající výpočetní technika. Už tehdy se ráda obklopovala zajímavými – a jak sama říká – geniálním lidmi, přestože sama v sobě žádnou genialitu nevidí.

Z Čech odešla za láskou do Německa a pak do Anglie, kde pracovala u společnosti Microsoft. V pětatřiceti letech otěhotněla a z Microsoftu odešla. Chtěla se naplno věnovat synovi Arsenovi. Vždy si přála velkou rodinu, proto si vysněné dítě toužila užít bez kompromisů. Mateřskou si přála strávit v Čechách v blízkosti své rodiny, a tak se s manželem Francouzem přestěhovala do Čech. Opustili neutrální území Anglie. On opustil dobře rozjetou kariéru a ona strávila pět let doma se synem. A založila vlastní konzultační firmu a začala vyrábět společenské hry pro děti 4Bambini.

Když ji po pěti letech na mateřské oslovil Google, aby rozjela českou pobočku, třikrát je odmítla. Nakonec jim po rozhovorech s manželem kývla. Manžel, se kterým je dvacet let, hraje důležitou roli v jejím životě. Prvních deset let vztahu byla ona tím, kdo pečoval o rodinu a měla na starosti domácí pohodu. Když nastoupila do Googlu, začal jí to muž přirozeně vracet. Když bylo potřeba dovézt syna na kroužky nebo připravit večeři, vždy tu pro ni automaticky byl.

Ve firmě je už desátým rokem, ačkoli tomu na startu "dávala rok, maximálně dva", jak se říká v Pelíškách. Aby si udržela čistou hlavu a nemusela bloumat po bezesných nocích, poctivě pracuje na mentální hygieně. Ráda vyráží do přírody na dlouhé procházky, medituje, řádí při muzice nebo se věnuje zahradě na chalupě. Stres se na radu kamarádky snaží brát jako dobrodružství, ale hlavně naslouchá sama sobě, své vnitřní Táně. Věří tomu, že vše k člověku přichází ve chvílích, kdy je připraven, a to vštěpuje i svému synovi. 

Video se připravuje ...