Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Víte, jak Karel Gott vařil v 80. letech čínu a proč se umělci tenkrát měli raději?

Video se připravuje ...
VIDEO: Tereza Kovářová
19. června 2016 | 06:00

V Tančícím domě se právě otevřela nová výstava Retro: 70. a 80. léta. Na vernisáži se sešlo spousta zajímavých tváří, které tuto výstavu uvedly a současně zavzpomínaly na tato léta. Které věci by bylo podle některých hezké vrátit a co nechat navždy v propadlišti času?

K vidění na výstavě jsou všemožné rekvizity z časů minulých, mezi nimiž jsou šaty, pochutiny a další předměty, jež jsou lidem, kteří si pamatují léta sedmdesátá a osmdesátá, velice povědomé, protože na výběr toho tenkrát mnoho nebylo.

Jitka Zelenková přiznala, že má doma ještě pořád několik kousků oblečení z té doby, které s klidným srdcem může ještě stále nosit – a být in. „Mám doma flitrový bomber z osmdesátých let, bomber je pořád módní a přes bílou kombinézu je to absolutně trendová věc!“

Kromě různých pochutin, jako jsou luncheon meat, hašlerky nebo šumáky, na které hvězdy vzpomínaly s lehkou nostalgií, by Zdeněk Podhůrský a Helena Vondráčková vrátili lepší mezilidské vztahy. „Tenkrát jsme my umělci měli na sebe víc času. Dělaly se koncerty, kde bylo více umělců, a jeden nebo druhý pozval všechny k sobě domů. V Přemyslovské ulici, kde jsem bydlela, tam to vřelo. Všichni jsme se tam scházeli, poslouchali hudbu a vařili. Kája přinesl pórek a dělala se čína,“ smála se Helena.

Video se připravuje ...