Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Tihle idolové nám kradli srdce za socialismu a jejich plakáty jsme líbaly na dobrou noc

  • 27. března 2024 | 06:00

    Každá doba má své idoly, je to tak. A přes to, že jsme vyrůstali za socialismu a naši idolové jsou dnes již značně uzrálí a jejich místo dávno vyplnili noví, my na ně nezapomínáme. Je to nostalgie, která nám samým připomíná dětství nebo mládí.

    Byla jich spousta, ale vybrala jsem jen ty zcela zásadní a nezapomenutelné. Je to obdivuhodné, že někteří dnes vypadají skoro lépe než dřív a stále směle konkurují mladé generaci.

  • Jan Čenský

    Idolem dívek i jejich maminek se v každém případě v osmdesátých letech stal herec Jan Čenský. Šel z jedné pohádkové role do druhé a byl absolutním prototypem prince. I jeho hudební pohádky a hity jako Dělání, dělání byly obrovsky populární, tudíž není divu, že se dostal do první desítky oblíbenců "v socíku". Vysoký, štíhlý, vypadal super v džínových zvonech i v kalhotech pravdy, jak se říkalo elasťákům, jež měli princové téměř v popisu práce. Honza o sebe dbá a stárnutí mu jde k duhu, rozhodně z princů vyzrál v pohledného pana krále.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Jan Čenský o ideální ženě: Musí mít čistou duši a tajemství! • VIDEO: Lucija Veselá

  • Ondřej Vetchý

    Kdo se nenechal očarovat Ondrovým roztomilým šarmem v pohádce S čerty nejsou žerty, tak s ním snad ani není něco v pořádku. Tenhle čertík s jiskrou v oku jistě neměl nouzi o fanynky. To myslím nemá ani dneska, protože si velmi intenzivně udržuje svou fyzičku a vypracované svalstvo. V každém případě tenhle týpek s kudrnatou kšticí byl vždycky trochu rebel a to nás holky láká.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Kdo svede Prezidentku Ani Geislerové? Správný chlap Ondřej Vetchý!

  • Lukáš Vaculík

    Mladičký Lukáš Vaculík v Kachyňově filmu Lásky mezi kapkami deště, to byla láska na první pohled, ale co Lukáše vysadilo na piedestal idolu žen a dívek, byl film Vítr v kapse, potom přišly Láska z pasáže a seriály jako Dobrá voda. Patka na mírně přerostlých vlasech, pomněnkové oči a ten výraz raněného srnečka, který vyvolával v ženách až mateřské pocity. Dodnes ho samozřejmě můžeme vidět na televizních obrazovkách, a přestože tady zub času trochu narušil tu fasádu idola, stále se nad ním vznáší trochu tajemství, které je vždy tak nějak vzrušující.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Nový seriál Temný kraj: Vaculík vystrčí holý zadek! • VIDEO: FTV Prima

  • Jiří Langmajer

    Tak, jak byl Jan Čenský prototypem prince, Jirka Langmajer byl přesným opakem. Možná je to tím, jaké role hrál – byli to většinou grázlíci nebo byl průšvihem cítit až za roh. Seriál Třetí patro nebo na svou dobu opravdu progresivní film o fanoušcích fotbalu Proč?, to byly začátky, kterými se vpisoval do paměti. I on má na svém kontě pár pohádkových rolí. Jak už bylo řečeno, holky prostě baví, když má kluk jiskru a je to trochu lump, je s ním totiž zábava. Jirka se rozhodně neztratil, naopak dnes je králem romantických komedií, a jeho fanynky tak mohou snít dál!

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Jiří Langmajer: Obdivuji ženy za to, že dokážou být s muži jako já • VIDEO: Adam Balažovič/bpž

  • Sagvan Tofi

    Sagi, jak mu všichni říkají, se objevil po boku Lukáše Vaculíka ve filmu Láska z pasáže a dvou pokračováních Kamaráda do deště. V osmdesátých letech byl jeho exotický zjev něčím novým a bohužel si pamatuji docela dost rasistických poznámek o Romovi, "co nemá v televizi co dělat". Naštěstí se doba trochu změnila – neříkám, že je po této stránce všechno perfektní. Ale to je jiné téma... Sagi si svým drzým šarmem a originálním vzhledem dobyl srdce mnoha žen. Vždyť se prosadil i jako zpěvák, a tím se dají ženy také slušně okouzlit. Sagi je tu stále a nehodlá se podrobit zubu času. Za chvíli mu bude šedesát, ale Sagi se obléká stále jako mladík a rád s módou koketuje.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Čeho se bojí Sagvan Tofi? Vydal se na atrakci, kde lidé i omdlévají • VIDEO: Markéta Reinischová

  • Michal Penk

    Nemohu nezmínit jeden z nejpromarněnějších talentů socialismu. V osmdesátých letech se zpěvák Michal Penk kosmickou rychlostí dostal na výsluní a nebyl to jen jeho talent, ale také vzhled, které byly v souladu s dobou a tím, po čem ženy šílely. Jeho melírovaná dlouhá hříva, naušnice v uchu, plísňáče a křivák na holé tělo, to vyvolávalo v ženách stavy euforie. Byl zakládajícím členem kapely Lucie, kterou ale po dvou letech opustil. Měl tisíce fanynek, ale bohužel svou slávu neustál, také ho trápilo, že je brán spíš jako idol žen než jako hudebník. Kariéru mu nakonec zničily drogy. V jeho případě to byl především pervitin. Nedávno se objevil po dlouhé době ve společnosti, obnovil spolupráci s Divadlem Broadway – spolupracuje s nimi na novém muzikálu.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Koncert Michala Penka

Autor: Gabriela Röhrichová, Prostě fenomén
Diskuse ke článku
.