Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Zhubla 55 kilo za rok! Byla jsem tak tlustá, že jsem rozsedla vlak

21. ledna 2014 | 15:00

Vážila víc než 130 kilo a byla zoufalá. Kvůli své tloušťce navíc zažila obrovský trapas a ponížení. Na dovolené totiž Britka Kerry Hill (30) doslova rozsedla přímořský turistický vláček. Rozhodla se proto radikálně zhubnout!

Styděla se chodit nakupovat, vyhýbala se přátelům, nemohla už skoro chodit. Není divu. Ručička na váze se mladé matce dvou dětí vyšplhala nad 130 kilogramů.

Přibírat začala dnes třicetiletá Kerry Hill už na střední škole Nikdy prý nad tím, co jí, nepřemýšlela. Nejedla vůbec zeleninu, ani ovoce. Cpala se jen pizzou, hamburgery a smaženými hranolky. Večer si pak s přáteli dopřávala přemíru alkoholu.

A jídelníček nezměnila ani když už měla vlastní rodinu. "Mým hlavním problémem bylo, že jsem nejedla správně. Úplně jsem vynechávala snídaně a během dne jsem jedla jen balené sendviče a jídla z fast foodu," svěřila se deníku Daily Mail Britka.

Přibírat Kerry začala už v době dospívání.
Autor: profimedia.cz

"Když jsem byla s kamarádkami v obchodě, neměli tam v mé velikosti nic hezkého. Oblečení jsem si musela kupovat na internetu. Cítila jsem se izolovaná, s takovou nadváhou jsem ani nikam nemohla chodit," dodala.

Zhubnout se snažila několikrát. Neúspěšně. Pokaždé se vrátila na svou původní váhu a přibrala ještě nějaké to kilo navíc. Jo-jo efekt je zkrátka prevít.

Ve třiceti letech už Kerry vážila přes 130 kilo.
Autor: profimedia.cz
"Když mi bylo kolem dvaceti, držela jsem snad všechny diety, které v té době existovaly. Pokaždé bez většího úspěchu. I když to zpočátku vypadalo, že fungují," zavzpomínala.

Tím správným impulzem byl až trapas, který zažila na dovolené. Když Kerry nastoupila společně se svým tříletým synem do turistického přímořského vláčku, ozvalo se hlasité zakřupání a vagón se rozpadl.

A tehdy si mladá žena řekla: "A dost!". Mastná a kalorická jídla vyměnila za vyvážený jídelníček a kila se začala jako zázrakem ztrácet.

Kerry musela vyměnit celý svůj šatník. Ale udělala to ráda.
Autor: profimedia.cz
"Původně jsem chtěla zhubnout asi na pětaosmdesát kilo, ale podařilo se mi pokračovat. Teď mám dokonce ještě o deset kilo míň. Naposledy jsem vážila pětasedmdesát kilo někdy na střední. Nehladovím, pravidelně a zdravě jím a cvičím dvakrát nebo třikrát týdně," prozradila tajemství své štíhlé postavy.

Kerry je tak živoucím důkazem toho, že zhubnout může skutečně každý. Stačí jen chtít a mít tu správnou motivaci.