Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chci svou ledvinu zpět! Říká žena, kterou manžel po operaci sprostě opustil

"Nenávidím ho. Určitě bych operaci podstoupila znovu, ale tu ledvinu bych nedala jemu," říká zklamaná Samantha.
28. ledna 2014 | 07:15

Bez ní by byl už mrtvý! Když mu totiž začaly selhávát ledviny a zbývaly mu jen měsíce života, nezaváhala jeho žena Samantha ani na okamžik. Aby mu mohla darovat ledvinu, musela shodit 25 kilo, podstoupit náročnou přípravu. A jak se jí manžel odvděčil?

 

"Nenávidím ho. Určitě bych operaci podstoupilala znovu, ale tu ledvinu bych nikdy nedala jemu," říká zklamaná a zraněná Samantha.

Manželovi zachránila život doslova "za pět minut dvanáct". A jak se jí za to odvděčil? Nejdřív ji podvedl s kamarádkou a pak ji sprostě opustil.

Idylické začátky

Když se Andy Lamb (45) se Samanthou (41) v roce 2003 seznámil, pracovali oba jako řidiči soukromé záchranné služby. A jak už to bývá, nějak to mezi nimi "zajiskřilo". O čtyři roky později byla svatba.

Zpočátku všechno vypadalo idylicky. Bydleli spolu v útulném čtyřpokojovém domě a Samantha byla šťastná. Brzy se ale objevily první problémy. "Andy byl inteligentní a dokázal mě rozesmát. Žili jsme pěkný život, ale objevovali se určité signály, že Andy není takový, jak jsem doufala. Kontroloval mě, nedovolil mi například navonět se každý den se," svěřila se Samantha.

Zachránila mu život

Přesto Samantha neváhala a když její manžel onemocněl, obětavě se o něj starala. Selhávaly mu ledviny, třikrát týdně musel chodit na dialýzu. "Myslel si, že se celý svět postavil proti němu a každý je na vině. Milovala jsem ho a chtěla jsem, aby se cítil lépe, ale jeho nálady byly příšerné a odnášela jsem to já."

A protože by Andy bez nové ledviny nepřežil, rozhodla se Samantha i přes jeho chování darovat mu vlastní. Přesvědčila ho, aby souhlasil, ale hned jak celý náročný proces absolvovala, začala svého rozhodnutí trpce litovat. "
Andy před operací vypadal opravdu špatně, byl pohublý a úplně šedý. Ale po transplantaci jsem to byla já, kdo se cítil strašně, jako kdyby mě přejel vlak, zatímco on překypoval zdravím a měl dobrou barvu."

Nevěra s kamarádkou

Od té doby to bylo čím dál tím horší. Andy míval ještě horší náladu než předtím a manželce zakázal o transplantaci mluvit. "Jsem si jistá, že ten hněv pocházel z viny. Dlouhé hodiny totiž trávil za počítačem a pak začal hádku, která skončila tím, že na dlouhé hodiny odešel," vzpomíná Samantha.

Manželce řekl, že je trávil sezením v autě na parkovišti, ale ona je přesvědčená, že ji podváděl s její přítelkyní Clare, se kterou je několik lidí vidělo spolu. Andy to popřel a tvrdil, že jí jen pomáhal s tréninkem psa. Clare ale Samantě vztah potvrdila a prohlásila také, že je zamilovaná
.

Nevděk světem vládne

Samantha nevěrnovi sbalila věci do pytlů a nechala mu je před domem. Nakonec se však nechala přemluvit a Andyho vzala zpět. To byla chyba. Záhy totiž zjistila, že vyhledává online sex s neznámými ženami. "Psal jim všechny ty věci, které měl říkat mně - od toho, že je chce políbit až po mnohem názornější věci."

Nakonec to však byl překvapivě Andy, kdo vztah ukončil. Když šla Samantha na noční směnu do práce v Tescu, vystěhoval si všechny své věci včetně televizoru a rádia a klíče hodil do schránky bez slůvka vysvětlení.