Pevný zadek už v létě? Zkuste in-line brusle a tohle se stane téměř hned!

  • Pevný zadek už v létě? Zkuste in-line brusle a tohle se stane téměř hned!
    23. července  2021 
     06:00

    V létě můžete být ve výběru sportovních aktivit mnohem kreativnější. Pálit kalorie můžete běháním, jízdou na kole nebo třeba turistikou. Pokud ale chcete opravdu pevný zadeček, pak je tou pravou volbou in-line bruslení, u kterého si zvládnete i pokecat s kamarádkou. Jaké brusle si vybrat a kam vyrazit?

    Neměla byste podcenit nejen výběr bruslí, ale ani chrániče a terén. Na co si dát pozor?

  • Jaký model bruslí si pořídit?

    ...
    Autor: Shutterstock.comterstock.com

    In-line bruslení je velice zábavným prostředkem pro trávení volného času, ale zároveň účinně tvaruje postavu. Zlepšíte si kondici, spálíte spoustu kalorií a zpevníte stehna i zadeček. Pobyt na čerstvém vzduchu navíc udělá dobře vašemu fyzickému i mentálnímu zdraví.

    Za účelem hubnutí si pořiďte fitness brusle pro volný styl jízdy. Pokud s bruslením teprve začínáte, nemusíte investovat astronomické částky. Snažte se držet střední cenové kategorie. Nejlevnější brusle vám sport spíše zprotiví. Ujistěte se, že vám brusle na nohou dobře sedí a jsou pohodlné. Jejich nepostradatelnou součástí je také brzda, pomocí které náklonem paty regulujete rychlost.

    Náš tip: Podívejte se také na seriál plný cviků pro super tělo, který jsme pro vás připravily...

    Video se připravuje ...
    Supertělo s Bleskem pro ženy: Jak správně dělat výpady? • VIDEO: Martin Mol

  • Dvacet kilometrů – až tisíc kalorií

    ...
    Autor: Shutterstock.comterstock.com

    Zatímco rekreačním během urazíte vzdálenost od tří do deseti kilometrů, na bruslích můžete za hodinu ujet až dvacet kilometrů. Naplánujte si trasu a vezměte si s sebou lahev s vodou, abyste dodržovali příjem tekutin. Na in-line bruslích vám nebude překážet ani batůžek, do kterého můžete schovat také obuv pro přezutí.

    Při hodinové jízdě na bruslích spálíte pohodovým tempem (rychlost 10 km/h) až 400 kalorií. Když se ale rozhodnete dát si opravdu do těla (rychlost 15 až 16 km/h), můžete spálit o 100 až 200 kalorií více. To už vydá za pořádný oběd včetně dezertu.

  • Lepší postava ano, více svalů ne

    ...
    Autor: iStock

    Přestože je bruslení náročné a formuje postavu, stále jde o kardio aktivitu. Ta je účinná ohledně spalování tuků a správné funkce srdce, ale nebudujete s její pomocí svalovou hmotu. Zařazujte proto bruslení spíše jako doplněk ke svým tréninkům. 

    „Tréninkový plán by měl být pestrý, proto prostřídejte pro lepší výsledky co nejvíce aktivit. Při každém pohybu totiž cílíte na jinou partii. Vaše tělo bude postupně regenerovat a hned tak vás vybrané aktivity nepřestanou bavit," radí fitness trenérka a výživová poradkyně Veronika Duží. Běh, cyklistika a brusle tvoří ideální trojici pro krásné nohy a hýždě.

  • Na oblečení a terénu záleží

    ...
    Autor: iStock.com

    Abyste si bruslení opravdu užili, je třeba zvolit dobrý terén. Odletující štěrk, neustálá stoupání a klesání nebo hrbolky na trase nejsou příjemné, a už vůbec ne bezpečné. Nejlepší volbou jsou proto cyklostezky, které jsou pro in-line bruslení přizpůsobené.

    Oblečte se na bruslení funkčně, jelikož se určitě pořádně zapotíte, a nepodceňujte ani bezpečnost. Používejte chrániče na kolena, lokty, zápěstí, případně i helmu. Při vysoké rychlosti byste se mohla ošklivě zranit.

    S bruslením můžete začít v každém věku. Zapojit tak můžete celou rodinu, od dětí až po babičku. Bruslení totiž na rozdíl od běhání nezatěžuje natolik klouby. „Mějte u bruslení stále mírně pokrčená kolena, aby správně tlumila nárazy," radí trenérka Veronika.

  • Kam na brusle?

     

    Na in-line bruslích musíte vyvinout skutečně větší námahu, abyste spálili energii.
    Autor: Profimedia.cz

    Na in-line brusle se můžete vydat i v páru. Společná sportovní aktivita je skvělý způsob, jak utužit vztah, poznat nová místa a vybudovat letní formu.

    Jezerní in-line stezka na Lipně je jedna z nejromantičtějších in-line tras. Stezka vede z Frymburka do Lipna nad Vltavou a její povrch je jeden z nejlepších v České republice. Trasa je dlouhá 12 kilometrů, je vhodná pro začátečníky a cestou neminete ani místa k občerstvení.

     

/
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji