Důchodkyně se po sedmdesátce vrhla na cvičení. Její proměna vám vyrazí dech!

Důchodkyně se po sedmdesátce vrhla na cvičení. Její proměna vám vyrazí dech!
Foto: instagram.com/trainwithjoan
13. února  2023 
 05:00

Důkazem, že na změnu není nikdy pozdě, je 74letá Joan MacDonald z kanadského Ontaria, která se do své hubnoucí výzvy pustila před čtyřmi roky. Po sedmdesátce se jí začaly objevovat zdravotní problémy spojené s obezitou a místo toho, aby je jen přehlížela, začala na sobě tvrdě dřít. Dnes se může chlubit postavou, kterou jí závidí i mnohem mladší ročníky.

Mnohý z nás zná, jaký je to nepříjemný pocit, když nás trápí nějaké to kilo navíc. Pokud se do toho přidají navíc zdravotní problémy, je to o to horší. Do této situace se před čtyřmi lety dostala Joan MacDonald. Většina žen by v jejím věku na zdravý životní styl a cvičení rezignovala, Joan se však do své proměny se zápalem pustila. Dala na rady své dcery Michelle, která se bála o její zdraví, nechala se zasvětit do cvičebního programu a upravila svůj jídelníček.

Čtyřikrát týdně začala navštěvovat posilovnu, díky tomu budovala svalovou hmotu, postupem času hubla a zpevňovala se. Po dvou letech usilovné práce se zbavila pětadvaceti kilogramů a zdravotních problémů. Posilování se však stalo její každodenní náplní a i dnes, kdy se může pochlubit skvělou postavou, fitness centrum navštěvuje pětkrát týdně. "Nechci se vrátit zase na začátek. Pokud bych se neřídila zdravým životním stylem i nadále, mohla bych zase ohrozit své zdraví, skončit v nemocnici nebo v pečovatelském domě," říká Joan.  

Video se připravuje ...
Meryl Streep: Poslední klasická hollywoodská herečka? • VIDEO: Videohub

Svou cestu za zdravějším já Joan pravidelně sdílí na sociální síti Instagram. S tím jí pomáhá její dcera Michelle, protože v moderních technologiích se Joan příliš nevyzná. "Moje dcera mě naučila s Instagramem, abych se mohla spojit s ostatními. Brzy mě začalo sledovat víc a víc lidí. Dnes jsou to skoro dva miliony," vypráví. Dnes je Joan šťastná, když si může s ostatními navzájem předávat zkušenosti. Rozhodně je obrovskou motivací pro všechny, kteří si myslí, že už je pozdě na změnu. 

Na 74letou milovnici fitness se podívejte ve fotogalerii:

Autor: Aneta Valešová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji