Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Život v těle XXL: Jsou baculky pro muže neviditelné?

Jak se cítí baculky, které svádí celoživotní boj s nadváhou?
4. října 2011 | 14:07

Říká se, že objemné ženy dokáží velmi milovat. Ale mužské pohledy se za těmto milujícími bytostmi moc často neotáčí. Opravdu musíme svádět celoživotní boj s výraznějšími tvary? Korpulentní dámy o tom vědí své.

Schválně, kolik se u nás vyskytuje milovníků baculek?

"Můj kolega z vysoké Marek na ně byl. Jednou v létě jsme spolu seděli na obrubníku a okukovali baby, které šly na internát. Vysoké a štíhlé kočky, na které jsem ho upozorňoval, ho vůbec nebraly. Ale když se zjevila nějaká pořádně kulatá, okamžitě se probral: ´Vidíš ty boky, ten zadek? Tak takovou potřebuji! Chápeš?´,“ vypráví třicetiletý novinář Radek.

Jenže takových, jako byl jeho kamarád Marek, pro všechny dívky XXL rozměrů zase tolik po světě neběhá. Samozřejmě, že každému se líbí něco jiného a jsou muži, kteří tíhnou k oblým tvarům. Proč se ale neustále dokola opakuje situace, kdy jsou korpulentní ženy ve společnosti svých štíhlejších kamarádek pro běžné muže totálně neviditelné? "S holkou, která váží víc než já, bych asi fakt být nemohl," potvrzuje názor řady mužů sedmadvacetiletý Petr.

Výjimky, co potvrzují pravidlo

"Co mám na baculkách rád? Umí si muže získat i jinak, než jen sexy postavou. Například moudrostí, duchaplností, přátelskou povahou,“ uvažuje opačně počítačový technik Honza (32). 

Na jednoho z upřímných obdivovatelů křivek natrefila i grafička Mirka (25): „Jednou mi můj přítel řekl, že bych byla sexy v bikinách, a ukázal mi fotografii dívky v bílých miniaturních plavkách. Byla o dost tlustější než já. Řekla jsem mu, že by se měl dát vyšetřit, ale i tak mi to vrtalo v hlavě. Pak jsem se mu jednou v bikinách ukázala a byl nadšený. Doufám, že chápete, proč s ním chodím. Naučil mě, abych si konečně připustila, že i na mně je něco hezkého.“

"Nejsem nijak zatrpklá, je se mnou sranda, ale i tak vidím, že pro chlapy jsem jen odpad," svěřuje se naopak dvaatřicetiletá Jana plných tvarů. "Pak přišel jeden, který mě bral jako normální ženskou a já si na něm vypěstovala docela slušnou závislost. Byla jsem mu dokonce něco jako vděčná."

Když jsou faldy nebezpečně přitažlivé

"Nejprve vypadal jako normální, inteligentní chlapík, ale později se zjistilo, že ho, víc než já, zajímají moje faldíky a silná stehna. Z nápadníka baculaté Patricie (26) se vyklubal „feeder“. Nic vám to neříká? Feeder (krmič) je ten, kdo si touží ženu vykrmit. I s takovými úchylkami přicházejí plnoštíhlé dívky do styku.

"Je úžasné ženu něčím ládovat a sledovat, jak se zaobluje. Hora tuku, která se roztéká na všechny strany. To je sexy," sténá na chatu anonymní feeder, který hledá svou královnu. A netouží marně, odpověď na sebe nenechá dlouho čekat. "Jsem měkká, bílá, hebké dortíky, jen zakousnout. Hledám někoho, kdo by polaskal mé obliny.“  

Ženě s "dortíky" zase přichází nabídka od mlsného Pepeho. "Hmm… Píšeš, že si pořádný kousek, na to by se člověk i rád podíval. Protože většinou každá z vás říká, že je pořádná baculka, a ve skutečnosti není ani za co chytit, natož pohladit. Tak co, kdy se setkáme? "

Ještě ti to osladíme

Objemným ženám ale neztrpčuje život jen nezájem řady mužů. Připočítejte poznámky kolegů, rodiny, přátel, znechucené pohledy cizích lidí na ulici, prodavaček, které krčí rameny, že pro takové osoby nic nemají.

"Nabídnou mi nejvýš nějaký skvrnitý stan s vycpávkami, ve kterém vypadám jako kredenc a vkusný by na mě byl možná za třicet let," přidává svou zkušenost sedmadvacetiletá Zuzana, která vážila 80 kilo už na prvním stupni základní školy. A od té doby jen dokola od někoho poslouchá: "Měla bys to jednodušší, kdybys shodila. Dej dolů 30 kilo a budeš krásná! "

Korpulentní Jarku (34) dokáže naštvat, když se její kolegyně oblečená do bokových džínů, z nichž jí vylézají kyčelní kosti, producíruje po kanceláři a vypráví nesmysly jako: "No jo, to bylo loni, to jsem ještě byla štíhlá. " A nahrne si mezi prsty kůži na břiše, aby demonstrovala, jaký má špek. Nepříjemné pro ni je i občas zaslechnout diskuzi kolegů o jiných ženách, často o dost štíhlejších, než je Jarka, které ovšem muži označují za tlusté čarodějnice.

Boj s váhou nikdy nekončí

Ono se těm hubeným řekne: „Dělej s tím něco. Omez jídlo a hýbej se.“ Všechny jsme držely bezpočet diet, hladověly jsme, zkusily různá vyčerpávající cvičení, zázračné pilulky, nehledě na drahé kosmetické zákroky. „Celý život hubnu a celý život jsem tlustá!" zoufá si i Nora (39). Proč nám to tedy pořád nejde? V některých případech geny prostě neudoláte.

"Se svou váhou jsem se nikdy nesmířila a smířit se s ní odmítám, protože v tom okamžiku, kdy bych se sebou přestala něco dělat, nebo se o to alespoň snažit, narostla bych do obřích rozměrů. Nedopadlo by to se mnou dobře,“ uzavírá třicetiletá Netálie, jedna z mnoha marných bojovnic s nadváhou.

Staňte se našimi přáteli na Facebooku.

Autor: lesk.sk, Kbak