Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

Strach ze školy? ,,Bachovky" pomůžou...

14. května 2014 | 00:00
Prezentace klienta |

Bachova květová terapie je velmi vhodným prostředkem k harmonizaci, používají ji mnozí psychologové a psychosomatici, doporučují někteří pediatři mezi jinými například i lékaři Helena Máslová, Jan Hnízdil a další. Základních 38 esencí využívá při terapii většinou jen školený terapeut, ale kombinovanými esencemi od BioBachovek můžete některé standardní problémy zharmonizovat i sami.

Jak vypadá terapeutické sezení s BioBachovkami

Jedná se o rozhovor mezi terapeutem a klientem, ve kterém se řeší současný psychický stav klienta, problém, který ho trápí a co by rád změnil. Samovolně o sobě vypráví a přiřazuje k jednotlivým událostem emoce, které ho v tu danou chvíli zastihly. Terapeut vede rozhovor tak, aby na konci sezení, které trvá 30 – 60 minut, vznikla kombinace maximálně 7 základních esencí, jež zharmonizují současný psychický stav klienta. Základní esence v bio kvalitě značky BioBachovky Les Fleurs de Bach, mají podle mnohých terapeutů rychlejší nástup účinku než ty bez certifikace. Může se stát, že přijde i zákazník, který má problém popisovat své emoce, v tomto případě se při sezení ptá více terapeut. Hodně emočních dysbalancí se dá odvodit od vzniklých symptomů (bolestí kloubů, časté bolesti hlavy, problémy s kůží, se srdcem apod.). Symptomy (nemoci) velice úzce souvisí s povahou člověka nebo s událostmi, které prožil.

V mixovací lahvičce dostane na konci sezení klient svou namíchanou esenci zakonzervovanou lžičkou bio koňaku. Následně ji užívá jako kúru cca 3 týdny 4x4 kapky denně nebo 12 kapek do celodenního nápoje. Pokud má někdo problém s obsahem alkoholu, doporučuje se kapat esenci do horkého nápoje, odkud se alkohol vypaří.

V případě, že je problém klienta složitější (hlubší), tak se při terapii věnujeme současným problémům, terapie se pak přirovnává k „odlupování cibule“.  Vyladěním současných negativních emocí se projeví hlubší prožitky, které dotyčného postupem času dostávaly do vážnějšího a vážnějšího stavu.

BioBachovky můžete zkusit i bez terapeuta

Značka Les Fleurs de Bach nabízí ve svém portfoliu 22 již kombinovaných esencí, které pomáhají na ty nejběžnější problémy. Seženete je v lékárnách, jejich dostupnost je tedy velmi dobrá v jakémkoliv i menším městě. Tyto esence jsou zvláště vhodné pro lidi, kteří se neradi svěřují (otevírají) nebo jsou vhodným doplňkem k esencím na míru. Kombinované esence využívají i lidé, kteří jsou schopni připustit si své nedostatky a chtějí si pomáhat přírodní šetrnou metodou.

Uvedeme si nyní několik příkladů.

Když přijde k terapeutovi maminka s dítětem, které má například problém s dávením jídla, je vhodné se nejprve věnovat psychice maminky. Mamince, která je neustálá dietářka a velmi pracovně vytížená manažerka, tak terapeut namíchá esenci na míru a dítěti může dát i bez pohovoru kombinovanou esenci na posílení sebedůvěry s názvem Sebedůvěra.

Dalším příkladem je dívka těsně před svatbou, kterou osamělá kamarádka zrazuje od životního kroku a ona sama si přestane být svým rozhodnutím jistá, protože s partnerem vyvstávají občasné problémy při milování. Terapeut této mladé dámě namíchá esenci na míru a přidá kombinovanou esenci Libido, která se postará o harmonizaci sexuálního života.

Má-li vaše dítě problém s pozorností, dříve než navštívíte terapeuta, vyzkoušejte Kombinovanou esenci Koncentrace, která tento problém pomáhá velmi dobře zharmonizovat.

Autor: Shutterstock.com

Kombinované esence vám mohou pomoci i v běžných životních situacích

-  při návratu do práce po mateřské oceníte Sebedůvěru nebo Strach 

 -  nastupuje-li vaše dítě do školky a vy to těžce snášíte, pomožte si Závislostí ...  

hyperaktivním dětem při nástupu do školy pomáhá Koncentrace

  -  dětem v pubertě doporučujeme esenci Dospívající pro srovnání psychických výkyvů, jako jsou zvraty v sebedůvěře nebo neuznávání autorit

 -  ve zkouškovém období, při pohovoru, před vystoupením apod. situacemi mnohým pomáhá Koncentrace nebo Strach nebo Sebedůvěra nebo Komunikace. Někomu postačí První pomoc/Urgency

 -  nemůžete-li v práci ustát tlak a shon, vyzkoušejte kombinovanou esenci Stres

-  po nemoci nebo v případě, že nám byla předepsána antibiotika je velmi vhodná esence Detox

-   ženám s hormonální nerovnováhou doporučujeme esenci Pro ženy. Tato esence pomáhá při PMS (premenstruační syndrom), v těhotenství, v době kojení, při potratu apod.

Esenci si vybíráme podle nejaktuálnějšího problému. Bachovy květové esence naše emoce harmonizují. Buď nás povzbuzují nebo zklidňují, ale vždy dostávají dané emoce do harmonie. Při špatném výběru se nemůže stát, že by nás bachovky nějak rozhodili, hrozí, že s námi neudělají nic.

Velice příjemným doplňkem k terapii je používání vůní, které propojují Bachovu terapii s aromaterapií, ale o tom až v dalších dílech.

Dalšími dostupnými kombinacemi jsou: Sebepoznání, Deprese, Spánek, Štíhlá linie, Menopauza,  Cestování, …

Více informací na http://www.bio-bachovky.cz