Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Soutěžte o plastickou operaci zdarma na klinice MUDr. Doležala!

11. října 2010 | 00:00
Prezentace klienta |

Milé dámy, zúčastněte se soutěže o plastickou operaci zdarma od předního plastického chirurga MUDr. Tomáše Doležala. Podělte se s námi o příběh, který Vás dovedl  až k úvahám o plastické operaci. Každý měsíc vyhrává nejzajímavější Vámi zaslaný příběh.

Více informací o avizované soutěži naleznete na webu www.plastikapraha.cz Soutěž již odstartovala 1.9.2010!  První zaslané příběhy si můžete si můžete přečíst zde.

MUDr. Tomáš  Doležal

www.plastikapraha.cz
Autor: www.plastikapraha.cz

 

MUDr. Tomáš Doležal se dlouhodobě věnuje oboru plastické chirurgie a patří ke špičkovým odborníkům v tomto oboru nejen v České republice.
Odborný školitel firmy Allergan v oblasti prsních implantátů Natrelle, dříve McGhan.

Vzdělání

Vystudoval Fakultu všeobecného lékařství v Praze.
V roce 1996 složil atestaci I. stupně v oboru chirurgie. Atestaci v oboru plastická chirurgie získal v roce 2001 a následně mu byla udělena licence České lékařské komory v oboru plastické chirurgie.

Odborná praxe

Po promoci v roce 1991 pracoval na očním oddělení nemocnice Kladno, od roku 1993 na II. Chirurgické klinice Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. V letech 1996 - 2002 pracoval na oddělení plastické chirurgie Ústavu lékařské kosmetiky Praha a v rámci dlouhodobých stáží na Klinice plastické chirurgie FNKV.
Absolvoval odborné stáže v USA, Anglii, Rakousku, Německu, Švédsku, Itálii a Řecku.

Členem ISAPS:
The International Society
Of Aesthetic Plastic Surgery



KRÁSNÉ POPRSÍ V KAŽDÉM VĚKU

…aneb PO ČEM ŽENY TOUŽÍ


www.plastikapraha.cz
Autor: www.plastikapraha.cz


Ženské prsy byly od nepaměti symbolem krásy a ženskosti. Není proto divu, že jejich tvar, symetrie a také velikost výrazně ovlivňuje psychiku ženy v případě, že dojde podle jejího názoru nebo názoru okolí k nějaké odchylce.

Velikost a tvar prsů je většinou podmíněna geneticky a rozhodně se nedá říci, že by v tomto ohledu byla příroda spravedlivá. Někdy je velice skoupá a někdy naopak až příliš štědrá. To, čeho se co do objemu některé ženě nedostává, může jiné přinášet nemalé problémy.

Na plnost a pevnost poprsí pak mají vliv především věk, prodělaná těhotenství, kojení a také výraznější změny váhy ve smyslu zhubnutí.
Všechny tyto odchylky lze uspokojivě řešit plasticko-chirurgickým zákrokem, šitým na míru konkrétnímu problému. Na úspěšnost operace však nelze nahlížet pouze z pohledu výsledné fyzické změny poprsí. Správně indikovaná a provedená operace by měla mít ve svém důsledku především pozitivní vliv na psychiku ženy. Měla by tak ženě přinést změnu, která se netýká pouze poprsí, ale celého jejího dosavadního života.

Zvětšení prsů pomocí implantátů je velmi efektní operací, která je vhodná u žen s nedostatečně vyvinutými prsy nebo v případě, že dojde k úbytku žlázového aparátu prsů a kůže se jen lehce uvolní, jak tomu bývá například po kojení nebo zhubnutí. Může být využita i při stranové asymetrii, tedy v situaci, kdy je třeba řešit rozdílnou velikost pravého a levého prsu.

Změny tvaru, které si vyžadují plasticko-chirurgickou úpravu pomocí modelace, jsou podmíněny především hormonálními změnami v organismu ženy, jež probíhají v souvislosti s graviditou a menopausou. Pokud není povolení prsu tak výrazné a žláza nemá větší rozměry, stačí někdy upravit tvar pouze odstraněním kožního nadbytku. Pokud je však žláza větší a prs více povolený, je většinou nutné zmodelovat i žlázu do nového žádaného tvaru.

www.plastikapraha.cz
Autor: www.plastikapraha.cz

Na poklesu a změně tvaru ženských prsů má také vliv jejich velikost. U prsů větší velikosti a tím pádem i hmotnosti vzrůstá tendence k jejich povolování a poklesu. Při chirurgické úpravě tvaru je v těchto případech většinou nezbytné upravit i jejich velikost ve smyslu zmenšení. Tím se výrazně zmírní riziko dalšího postupného povolování. V případě opačném, kdy dojde k výraznému úbytku prsní žlázy, je možné modelaci prsů rozšířit o doplnění objemu pomocí prsních implantátů.

Video se připravuje ...
Prsa Dr. Doležal • VIDEO: blesk

video: Zvětšení prsou (Augmentace)

Všeobecně se doporučuje řešit velikost a tvar prsů až v době, kdy již žena neplánuje žádné těhotenství, protože těhotenstvím a kojením dochází k objemovým změnám, které mohou mít i na dobrý operační výsledek negativní vliv. Na druhou stranu, v případě, že pacientka v nejbližších letech těhotenství neplánuje, lze danou operaci provést i dříve. Horní věková hranice je dána pouze dobrým zdravotním stavem, který je nutným předpokladem k provedení daného operačního zákroku.

Chirurgická úprava poprsí může výrazně změnit váš dosavadní život. Podstoupení operace je však velmi závažné rozhodnutí, kterému by měla předcházet konzultace se zkušeným plastickým chirurgem, který na podkladě objektivního vyšetření může doporučit vhodný postup řešení vašeho problému. Objednejte si konzultaci na naši klinice  www.plastikapraha.cz