Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Bez komplexu? Bez brýlí!

Lexum
5. května 2010 | 00:00
Prezentace klienta |

Uvažujete o operaci očí, po níž už nebudete muset nosit dioptrické brýle či kontaktní čočky? Ale stále váháte, máte pochybnosti, zkrátka strach ze zákroku? Opravdu nemusíte, i když takové pochyby jsou normální. Rozptýlit je může i tento rozhovor s ženou, která refrakční operaci podstoupila před rokem.

Monika M., učitelka v mateřské školce, 38 let

Moniko, proč jste se rozhodla zákrok podstoupit. Co vás k němu přimělo?

Už odmalička jsem trpěla krátkozrakostí, musela jsem nosit brýle na dálku. Dioptrie postupně přibývaly, až jsem se ocitla na hrozivém čísle 7! Čočky mi nedělaly dobře a s těmi silnými skly nemůže vypadat dobře asi nikdo. Navíc při práci s dětmi jsou brýle často na obtíž, třeba když jdeme do bazénu nebo do sauny. O operaci jsem uvažovala už dlouho, ale měla jsem velké obavy a stále jsem váhala. Nakonec vše vyřešil můj manžel a překvapil mě dárkovým poukazem do kliniky Lexum.

Proč zrovna klinika Lexum? V Čechách je velký výběr pracovišť…

O klinice Lexum nám řekl náš známý, který tam podstoupil operaci a byl nadšen z přístupu celého personálu a z výsledku operace. I ke mně se všichni na klinice chovali velmi mile, nepřipadala jsem si vůbec jako v nemocnici. Pan doktor mi všechno vysvětlil, což mě uklidnilo. Také zde mají nejmodernější přístroje, ale přiznám se, že v tomhle se moc nevyznám.

Lexum
Autor: Lexum

Jak probíhá operace?

Nejprve jsem šla na konzultaci, během níž mi kompletně vyšetřili oči a doporučili nejvhodnější metodu korekce. Nakonec jsem podstoupila operaci LASIK, během níž dojde k seříznutí rohovky laserem. Byla jsem příjemně překvapená rychlým průběhem operace. Oči mě trošku tlačily, ale rozhodně nebolely. Domů jsem šla hned a druhý den jsem viděla ještě lépe než předtím s brýlemi!

Změnil vám zákrok život?

Nikdy jsem nad tím nepřemýšlela, ale vlastně ano. Jsem teď mnohem sebevědomější a bez brýlí si připadám svobodnější.

Takže oční operaci byste všem doporučila?

Určitě! Vlastně teď plánuji darovat poukázku svému manželovi. A určitě to bude zase na kliniku Lexum, protože jsem byla moc spokojená s přístupem i péčí, kterou mi věnovali. Všem čtenářkám bych chtěla vzkázat, že se skutečně není čeho bát. Je ale důležité vybrat si skutečně kvalitní oční kliniku. V tomto směru nedám na Lexum dopustit.

Lexum
Autor: Lexum

Více informací naleznete zde.