Tyto potraviny do mrazáku nepatří! Věděli jste o tom?
Do mrazáku můžeme dát téměř cokoliv. Některé potraviny tam ale vyloženě nepatří. Víte, které to jsou, nebo je máte v mrazáku i vy? Tady je seznam toho, co byste zamrazit určitě neměli.
1. Vajíčka
Máte doma slepice nebo jste koupili plato vajec v akci, teď ale nevíte, kam s tím, a napadlo vás je zamrazit? Raději to nedělejte, vajíčka ve skořápce totiž po zmražení prasknou. Existuje ale jiný způsob, jak by to možná mohlo fungovat. Obsah vajíček pořádně rozmíchejte a nalijte do nádobky. Tu potom s klidným srdcem můžete do mrazáku vložit klidně i na několik týdnů.
2. Jogurt
Jogurt se, stejně jako jiné mléčné výrobky, po zmrazení odděluje a tvoří hrudky. Pokud tedy nechcete mít zkažené ráno kvůli svému rozmraženému a ne moc chutnému jogurtu, raději konzumujte veškeré mléčné výrobky pouze čerstvé.
Video se připravuje ...3. Víno
Každý znalec vína by vám řekl, abyste víno rozhodně nezmrazovali. Všechny druhy vína – nebo alespoň takové, které stojí za to pít – lze po otevření znovu zazátkovat a uchovávat v lednici po dobu tří až pěti dnů. Přesto ho ale někteří lidé nestihnou dopít a je jim líto ho jen tak vyhodit. Pokud vás napadá to samé, co nás, a to dát ho do mrazáku, tak se pravděpodobně tohoto vína už stejně nikdy nenapijete. Jakmile se víno rozmrazí, ztratí svou chuť.
4. Perlivé nápoje
Už jste někdy dali do mrazáku perlivou limonádu nebo pivo pokojové teploty, protože jste spěchali, a později jste otevřeli mrazák plný rozlité, mražené hroudy, která se jen těžko uklízí? Pokud ne, ušetřete si zklamání a vezměte nás za slovo. Perlivé nápoje se během mražení roztahují natolik, že tekutina pravděpodobně praskne v jakékoli nádobě, ve které se nachází.
5. Majonéza
Stejně jako jogurt i majonéza se v mrazáku oddělí a po vyndání nebude dobrá. Ani ta tedy do mrazáku nepatří. Je proto lepší ji vždy kupovat až ve chvíli, kdy vám právě dojde. A pokud si majonézu připravujete domácí, vždy udělejte jen takové množství, které jste schopni brzy zkonzumovat.
6. Vařené těstoviny
Vařené těstoviny zvládnou zmražení jako takové, problém nastává při rozmražování a další tepelné úpravě. To pak místo těstovin máte většinou jen kašovitou hroudu něčeho, co má do chutné italské večeře opravdu daleko.