Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

5 nejčastějších příčin zápachu z úst. Jak se ho zbavit trvale?

  • 5 nejčastějších příčin zápachu z úst
    29. června 2022 | 06:00

    Zápach z úst postihuje 1 ze 4 lidí, proto je důležité o svá ústa pečovat a předcházet dalším příčinám. Pro svěží dech existuje mnoho přípravku, jak se zápachu ale zbavit trvale? To vám rádi prozradíme!

  • 1. Snídejte!

    Snídaně skutečně je nejdůležitějším jídlem dne pro vaše tělo i dech. Pokud se nenasnídáte, vaše tělo bude bez energie a začne hladovět. Právě hladovění je jedna z nejčastějších příčin zápachu z úst! Když je váš žaludek prázdný, tvoří se méně slin a více výparů z trávicích žláz, to už samo o sobě nevoní pěkně. Na to je ideální pravidelná strava.

  • 2. Dýchejte nosem

    Při dýchání pusou vám ústní dutina vysychá a to brání tvoření správnému množství slin, proto může být dech zapáchající. Sucho v ústech totiž podporuje vznik zánětu. Stojí za tím také fakt, že když dýcháte nosem, dezinfikujete vdechovaný vzduch. Tak předejdete zbytečným bakteriím, které by se do vašich úst dostaly naprosto zbytečně! 

    Video se připravuje ...
    Podcast Maminka: Dentální hygiena a děti. Jaké kartáčky volit? • VIDEO: Videohub

  • 3. Odstraňte mandlové kameny

    Mandlové kameny jsou malé, bílé kamínky umístěné v našich mandlích. Nejsou téměř vidět, způsobují ale nepříjemný zápach z úst. Při těchto nepříjemných komplikacích zaručeně zabírá ústní voda nebo kloktání jablečného octa. Pokud budou potíže přetrvávat a lékař usoudí, že jsou kameny příliš velké, pravděpodobně vám nasadí antibiotika. 

  • 4. Používejte zubní nit

    V mezírkách mezi zuby zůstávají všelijaké bakterie z jídla i pití, které často stojí za nepříjemným zápachem. Zubní nit tento problém ale dokáže snadno vyřešit! Všechny částečky, které uvízly mezi zuby totiž spolehlivě odstraní. Užívat ji můžete po každém jídle. Abyste zabránili výskytu těchto bakterií, častěji si vyplachujte ústa. To také nežádoucí zápach eliminuje.

    Video se připravuje ...
    Klíšťová encefalitida • VIDEO: Videohub

  • 5. Pijte vodu

    Po každém kořeněném, cibulovém nebo chuťově výrazném jídle vypijte alespoň sklenici vody. Ústní dutinu tak propláchnete a zabráníte omezujícímu zápachu z úst. Nezapomeňte na to hlavně po kávě, rybě a pikantním jídle. Uvidíte, že výsledky se dostaví opravdu brzy!

    Velký výběr přípravku určených pro péči o vaše zuby najdete na internetovém srovnávačí Zboží Dáma.

Autor: Adéla Ondroušková
Klíčová slova:  zápach z úst, zdraví, voda, zubní nit, snídaně
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...