Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

10 koupelnových zlozvyků, které vám ničí zdraví

  • 10 koupelnových zlozvyků, které vám ničí zdraví
    28. října 2021 | 06:00

    Většina lidí nechce vědomě škodit svému zdraví, proč se ale dopouštíte těchto chyb? Do koupelny chodíte denně a trávíte tam z celého dne poměrně hodně času. Ukážeme vám zlozvyky, kterých se dopouštíte každý den. Nevědomky tak škodíte sami sobě. 

  • Holení v oblasti bikin

    Autor: iStock.com

    Ochlupení v intimních oblastech si většina žen upravuje a holí. Důležité ale je nedělat to obyčejným mýdlem nebo běžnou pěnou na holení. Nejlepší je použít vosk, a to dokonce přímo od profesionála. Pokud se ale na tuhle proceduru necítíte, pořiďte si alespoň pěnu, která je určena pro holení v této oblasti. 

    Video se připravuje ...
    Záchranné beauty triky: Jak si poradit v situacích, kdy není po ruce kosmetika? • VIDEO: Facebook

  • Používání mycí houby

    Autor: iStock.com

    Používání mycí houby je dobré pro odstranění odumřelých buněk z vaší kůže. Potom, co opustíte koupelnu, v houbě se začnou množit bakterie, které při dalším užití přenášíte na svou pokožku. Houbu tedy nechávejte pořádně vyschnout, nejlepší by ale bylo zbavovat svou kůži odumřelých buněk pomocí tělových peelingů. 

    Video se připravuje ...
    Dopomozte si ke kráse jídlem: Jaké beauty triky s potravinami fungují? • VIDEO: Videohub

  • Špatná hygiena některých částí těla

    Autor: Shutterstock.com

    Vaše tělo je chráněno před bakteriemi jen v případě, pokud je opravdu čisté. Proto je důležité nevynechat i tu část těla, která není zrovna dobře dostupná. Při umývání vynechávají lidé nejčastěji oblast zad, spodní část nohou a pokožku za ušima. Tam se bakterie potom množí a člověk si je nevědomky přenáší po celém těle. Je dobré na tato místa ve sprše opravdu nezapomínat!

    Video se připravuje ...
    Kosmetická kouzla s medem • VIDEO: Facebook

  • Odkládání zubního kartáčku

    Autor: iStock.com

    Koupelna není nejčistější místnost v domě a je lepší si nepředstavovat, jaké množství bakterií tam s vámi žije. Nikdo si nepřeje, aby jeho zubní kartáček, který denně vkládá do úst, byl napaden choroboplodnými zárodky. Proto ho nikdy neodkládejte jinam než do kelímku a kupte si nový nejlépe každé tři měsíce.

  • Nošení multimédií na toaletu

    Autor: istock.com

    Do koupelen nosíte telefony, tablety i jiná příslušenství, která vám na toaletě nebo ve vaně krátí dlouhé chvíle. Jak již bylo zmíněno, v koupelně je nespočet špatných mikroorganismů, které když se dostanou na mobily či tablety, ohrožují naše zdraví. Kdyby se tato zařízení do koupelen vůbec nebrala, jen těžko by se na ně některá z bakterií dostala. Vždy si telefon či jiné multimédium řádně vydezinfikujte. 

    Video se připravuje ...
    Štípance, spálení, bradavice: Jak se nepříjemností zbavit pomocí přírody?

  • Používání ručníku na obličej

    Autor: iStock.com

    I když máte speciální ručník na obličej, stále to může být pro vaši pleť nebezpečné, zejména pro lidi s kožními problémy. Pokaždé, když použijete stejný ručník k osušení obličeje a poté jej necháte vlhký, vytváříte tak perfektní místo pro množení bakterií. Ideální je na obličej používat vždy čistý ručník, který potom rovnou hodíte do koše na prádlo, nebo jednorázové ručníky z netkané textilie.

    Video se připravuje ...
    Nebojte se barev po čtyřicítce! Expertka prozradila, která vás omladí!

  • Mokré ručníky v koupelně

    Autor: iStock.com

    Vlhké prostředí je pro škodlivé mikroorganismy ideální. Proto byste použité ručníky měli nechat uschnout někde na suchém a světlém místě. Nejlépe je však pokaždé použít čerstvě vypranou osušku.

  • Sezení na toaletě déle než 15 minut

    Autor: iStock.com

    Lidé zkrátka sedí na záchodě zbytečně dlouho. Čtou si tam knihy, koukají do telefonu nebo jen tak přemýšlí. Jenže dlouhé sezení na toaletě zvyšuje tlak na konečník, a tak mohou vzniknout nepříjemné hemoroidy. Na toaletě by člověk měl být pouze po dobu nezbytně nutnou, maximálně po dobu 15 minut. 

    Video se připravuje ...
    Redaktorka vyzkoušela neinvazivní omlazovací metodu. Podívejte se na výsledk • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

  • Splachování WC

    Autor: iStock.com

    Když splachujete otevřenou toaletu, vířící se voda se mísí s malými částečkami odpadu a rozstřikuje je do vzduchu. Bakterie se mohou tak dostat až na váš ručník, umyvadlo, a dokonce i na zubní kartáček. Záchod před spláchnutím vždy raději zavírejte. Ušetříte si mnoho zbytečných potíží.

  • Chybné mytí vlasů

    Autor: iStock.com

    Pokud si při česání všimnete, že se vlasy zacuchávají, a to i po použití kondicionéru, možná je nemyjete správně. Věnujte pozornost tomu, zda si po umytí šamponem nehromadíte mokré vlasy na temeni hlavy. Nejlepší způsob, jak šamponovat, je nechat vlasy tak, jak přirozeně padají. Masírujte si pokožku hlavy, ale ne zbytek vlasů. Vlasy tak nebudou zacuchané a polámané!

Autor: Adéla Ondroušková
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...