Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Rychlé hubnutí do plavek: Máme pro vás diety, které opravdu zabírají!

...
17. června 2021 | 12:36

Léto je na obzoru a s ním i věčná přání vypadat skvěle a štíhle. Přes všechna úskalí v podobě zahradních grilovaček, lahodných smetanových zmrzlin a podobných pastiček je to období, kdy se nadbytečná kila shazují nejlépe.

"Když ženě začne být fuk, jak vypadá a kolik váží, měla by se nad sebou hluboce zamyslet nebo zajít k terapeutovi,“ prohlásila v šedesátých letech minulého století jedna z největších krasavic světa, monacká kněžna Grace – původně americká herečka. Měla zřejmě pravdu. Ostatně každá, i když si to nepřiznáme, chceme vypadat úžasně – velmi často ale nejsme ochotny pro to udělat všechno, co se dá. Jednou z nejtěžších věcí je shazovat kila navíc. Je to dřina psychická i fyzická. Období léta ale i těm nejméně disciplinovaným hodně nahrává. Při troše pevné vůle to jde „skoro samo“. Pomocníky nám budou takové úžasné věci, jakými jsou dlouhé slunečné dny, spousta ovoce a zeleniny a motivace vypadat dobře i v plavkách nebo kraťasech.

Pozvolně a včas

I když bychom podle odborníků neměli hubnutí brát jako sezonní záležitost, pravdou zůstává, že tukové hříchy se snažíme napravovat hlavně před létem. Tak to prostě je. "V tom případě je samozřejmě ideální začít shazovat co nejdřív. Protože jen reálné a dlouhodobé cíle vedou k trvalým změnám a výraznějšímu úbytku hmotnosti,“ upozorňuje nutriční specialistka a zakladatelka Zdravého stravování Kateřina Šimková. Příliš rychlý úbytek kil jde podle ní ruku v ruce s trápením a není ani zdravý. Optimální je proto pozvolné a zdravé hubnutí, tedy snížení váhy asi tak o půl kila týdně. Maximálně!

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: sia
Video se připravuje ...