Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

8 skvělých důvodů, proč plavat: Zlepšíte spánek a probudíte sexuální energii!

plavání
12. června 2021 | 06:00

Plavání je jeden z nejlepších sportů vůbec. Nezatěžuje klouby a přináší psychické uvolnění. To a mnohem více zažijete při pohybu ve vodě.

Plavání je moje vášeň. A když to jde, plavu každý den kromě neděle. Voda je můj živel. Cítím se v ní jako doma, možná lépe než na suchu. Když protnu hladinu, spadnou ze mě všechny starosti a je mi dobře. Je to moje radost, proto vám prozradím, co všechno ve vodě můžete najít i vy.

Zlepšuje spánek

Plavání povzbuzuje kardiovaskulární soustavu, a zvyšuje tak množství kyslíku přiváděného do mozku. To se projeví zlepšením funkce mozku, zbystřením pozornosti, ale i paměti. A vždycky se vám po něm bude dobře usínat bez ohledu na to, zda plavete ráno, odpoledne nebo večer.

Zbavuje stresu

Osvěžující a hebký dotek vody na pokožce dokáže vyvolat pocity pohody a spokojenosti. Vaše pokožka je masírována, svaly si lebedí. Určitá izolovanost od okolního světa a koncentrace na pravidelné dýchání odvedou pozornost od starostí všedních dnů. Proto je plavání považováno za jeden z nejlepších způsobů aktivní relaxace.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Blanka Kubíčková
Video se připravuje ...