Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Máte doma mazlíčky a chlupy všude? Otestovali jsme vysavač, který vysává i vytírá zároveň!

19. července 2019 | 10:00

Pokud patříte k těm, kteří mají v domácnosti čtyřnohé přátele a třeba i malé děti, jistě víte, že už další den po úklidu je na podlaze spousta drobků, zvířecích chlupů a mohli byste se do vysávání a vytírání pustit znova. Proto jsme v redakci vyzkoušeli multifunkční vysavač Bissell, který dokáže vysávat nepořádek a současně vytírat podlahy v jednom kroku. Jak obstál v zátěžových podmínkách?

Abyste měli lepší představu - vysavač jsme testovali v domácnosti s osmiletým dítětem a dvěmi čistě bytovými kočkami. Kdo má podobné složení doma, jistě ví, že chlupy, granule, stelivo vyhrabané z kočičích toalet a drobky jsou prakticky na denním pořádku.

Navíc je v domácnosti kombinace plovoucích podlah, dlažby a koberců, takže jsme byli opravdu zvědaví, jak si s tím Bissell Cross Wave Pet Pro, který je určen speciálně pro majitele domácích mazlíčků, poradí.

Bissell patří mezi stojící, jednoruční vysavače a při jeho používaní tak pracujete s celým přístrojem - netaháte za sebou přístroj samotný, jako je tomu u běžných sáčkových i bezsáčkových vysavačů. Přestože nepatří mezi nejlehčí, manipulace s ním je snadná a po použití vás nebolí ruce.

Drobná nevýhoda je v kabelu, který občas zavazí. Jakmile si ale na práci s vysavačem zvyknete, nebude vám to působit žádné problémy. Naopak výhoda je v délce kabelu, která je tak velká, že jej v bytě o velikosti 65 metrů čtverečních nebylo při použití potřeba přepojovat do jiné zásuvky.

Vytíráte vždy jen čistou vodou

Samotný vysavač funguje jednoduše, ovládání je velmi intuitivní a zvyknete si na něj během pár vteřin. Do nádobky nalijete vodu a speciální prostředek v poměru, který je určen ryskami. Máte na výběr ze dvou variant objemů - podle toho, jak velkou plochu chcete vytírat. Pak už jen přístroj zapnete do zásuvky. Na rukojeti jsou dvě tlačítka - na tvrdé hladké povrchy a na koberec. Právě pomocí těchto tlačítek snadno přepnete během přesunu z jednoho materiálu na druhý. Jedním stiskem tak aktivujete rotační kartáč a vysávání.

Bissell CrossWave Pet Pro, 9999 Kč
Autor: archiv firem

Pokud chcete během vysávání zároveň vytírat, je pod hlavicí umístěné další tlačítko, které žene vodu z nádržky na kartáč a které je potřeba držet. Vzhledem k jeho umístění je to ale velmi pohodlné. Voda, kterou vytíráte je následně odváděna do nádržky na odpad a špinavou vodu. Ty jsou od sebe odděleny sítkem, takže i následné čištění vysavače je tak pohodlné, jak jen může být. Nečistoty ze sítka jednoduše vyhodíte do koše a špinavou vodu vylijete.

Obrovskou výhodou je, že podlahy tak vytíráte vždy jen čistou vodou, což se vám u použití mopu zkrátka nemůže podařit. Je ale dobré kartáč po vytření každé místnosti "vyprat" v základně, protože se při používání zašpiní. Nic zvláštního pro to ale nemusíte dělat - prostě vysavač umístíte do základny a při zapnutém mokrém čištění do ní lijete vodu, abyste kartáč propláchli.

Bissell CrossWave Pet Pro, 9999 Kč
Autor: archiv firem

Vysavač má obrovský sací výkon, kvůli čemuž je sice hlučnější, ale vysaje opravdu všechno, od drobků, přes písek až po vlasy a ty nejjemnější chlupy. Hlava přístroje je dostatečně mobilní, takže se s ním dostanete prakticky kamkoliv, ale pravdou je, že vysát rohy je komplikovanější a musíte do nich najíždět z několika úhlů.

Na každodenní údržbu

Vysavač Bissell CrossWave Pet Pro je ideální na každodenní údržbu domácnosti. Pravdou je, že pokud vysáváte zhruba po týdnu, je lepší podlahy nejdřív vysát a potom teprve vytřít. Jinak se mi stávalo, že jsem mokré chlupy "honila" po podlaze. Pokud ale Bissell použijete 2-3 týdně, je ideální používat obě funkce naráz, což vám výrazně ušetří čas i nervy a máte domácnost neustále čistou.

Přiložený prostředek na čištění je také určený pro majitele domácích mazlíčků, příjemně a současně velmi decentně a nevtíravě voní a eliminuje pachy. Nenechává na podlaze film, nepění, ani ji nezanechává kluzkou, což je další velké plus.

Závěrem je tedy nutné říci, že Bissell CrossWave opravdu dokáže splnit to, co slibuje. Manipulace s ním je extrémně snadná a domácnost plnou chlupů od zvířecích mazlíčků dokáže uklidit dokonale. Pokud uklízíte opravdu pravidelně, nebudete k němu potřebovat žádný další přístroj, nebo mop na vytírání. Stejně snadná je také jeho údržba a čištění. Dokáže skvěle vyčistit i spáry a přechody mezi podlahami, což byste jinak museli dělat ručně. Pro majitele domácích mazlíčků je tento přístroj doslova balzámem na nervy.

Autor: Brigita Zemen
Video se připravuje ...