Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Co byste měli vědět o penisu: Jaká je průměrná délka a co má vliv na erekci?

8. ledna 2022 | 06:00

Penis hraje v životě muže, ale samozřejmě také ženy velkou roli. Co všechno byste měli vědět o mužském pohlavním orgánu? Opravdu záleží na velikosti? A čeho všeho je tento kus mužského těla schopen?

 

Vagina je velmi složitý pohlavní orgán skrývající mnohá tajemství. O penisu se oproti tomu mluví spíše v souvislosti s jeho velikostí. Jsou ale věci, které o něm určitě nevíte. Nevěříte?

Ztopořený penis měří obvykle mezi 13 a 15 centimetry

Muži občas skutečně přehánějí. Faktem ale je, že penis během erekce měří skutečně v průměru pouze kolem 14 centimetrů. Alespoň to tvrdí British Journal of Urology. Takže, až se podíváte na toho „svého“, nemusíte mít depresi, že zrovna neměří 20 centimetrů. Neztopořený penis totiž průměrně měří kolem 10 centimetrů. Dalším mýtem je i to, že velikost penisu prý odpovídá tělesné konstituci, není to ale pravda. I malý člověk může mít velký pohlavní orgán.

Mužský orgasmus je velmi krátký

Pokud čte tento článek žena, možná se bude divit, že průměrný mužský orgasmus trvá pouze šest sekund. Naopak ten ženský trvá průměrně dvacet vteřin. V tomhle má tedy křehké pohlaví převahu. Nezbývá nic jiného než sklopit uši a tiše závidět.

 

Erekce během spánku?

Je to skutečně tak, v noci má muž až šest erekcí. Je to zřejmě dáno vyšší hladinou testosteronu během spánku. Na zdraví to má ale pozitivní vliv. Je totiž jasné, že všechno funguje tak, jak má.

 

Na erekci může mít vliv i kouření cigaret

Že cigarety náš zdravý organismus nijak nepodporují, není žádná novinka. Vedle jiného má kouření vliv i na cévy, což může ovlivnit kvalitu erekce. Pokud s kouřením muži skončí, obvykle se správná funkce erekce vrátí.

Penis je podobný ženskému pohlavnímu orgánu

Možná se budete divit, ale v počátečních fázích embryonálního vývoje se klitoris vyvíjí ze stejné tkáně jako penis. Když se v mužském embryu uvolní testosteron, roste tkáň a vytváří se penis. Při absenci testosteronu tkáň nijak neroste a postupně se z ní stane klitoris.

Další informace o mužském pohlavním orgánu se dozvíte na webu Mojezdravi.cz

 

Autor: Daniel Mareš
Video se připravuje ...