Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Máte problém usnout? Díky těmto trikům to dnes dáte za 2 minuty!

Spánek
18. září 2018 | 06:00

Snažíte se každou noc najít hodiny správnou pozici na spaní a nakonec stejně skončíte u brouzdání na internetu nebo u své rozečtené knihy? Tomu může být nadobro konec! Co vám pomůže?

Pro nespavce existuje tajná vojenská metoda, která téměř všem umožní usnout do dvou minut. Metoda prý byla používána po desetiletí a byla opravdu účinná. Metoda je popsána v knize "Relax and Win" (neboli Relaxuj a zvítěz), jenž byla poprvé publikována v roce 1981.

Metoda těchto čtyř kroků je prý využívána americkou armádou. Pomáhá vojákům se psychicky odreagovat od situací, které jsou mnohdy nebezpečné a chyba kvůli vyčerpání by je zde mohla stát život.

Jak tedy usnout za dvě minuty?

Nejprve uvolněte všechny svaly v obličeji včetně jazyka, čelisti a svalů kolem očí. Ramena dejte dolů, jak jen to jde, a uvolněte i ruce. Vydechněte a uvolněte hruď a nohy od stehen až k chodidlům. Předtím, než si představíte jednu z následujících situací, snažte se na 10 vteřin vyčistit mysl. Vyberte si jednu situaci a myslete už jen a jen na ni.

- Ležíte na kánoi na klidném jezeře, jste sami a kolem vás je jen modré nebe.

- Ležíte v černé sametové síti uprostřed tmavé místnosti.

- po dobu 10 vteřin si neustále opakujte: "Nemysli, nemysli, nemysli, ..."

Potom byste měli usnout. A to je vše. Technika prý funguje u 96 procent lidí, a to po šesti týdnech pravidelného provádění. Vyzkoušíte ji také?

Tipy na to, jak usnout, najdete také ve videu.

Autor: Markéta Luštincová
Video se připravuje ...