Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zdraví může být zábava

24. února 2014 | 00:00
Prezentace klienta |

Zajímavosti a rady z oblasti zdraví jako kurz první pomoci, informace o změnách v těle ženy v těhotenství a mnoho dalšího vám přináší projekt Zdraví jako vášeň. Projekt, který spojuje zdraví a zábavu.

Splnit předsevzetí je těžké

Existuje mnoho předsevzetí spojených se zdravím. Například přestat kouřit, více sportovat, jíst zdravěji nebo zhubnout. Bohužel mnohým z nás přesvědčení, že chceme zhubnout nějaké to kilo, dlouho nevydrží. Nejčastějším důvodem je, že nemáme silnou vůli či někoho, kdo by na nás dohlížel či nás podpořil. V loňském roce Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR vytvořila již druhou skupinu několika odvážlivců, kteří chtěli zlepšit svoji kondici či zhubnout pod dohledem výživového poradce Petra Havlíčka. Účastníci druhé skupiny programu Změním se! měli skvělé výsledky a to i přesto, že závěrečné měření bylo až letos v lednu po Vánocích, které jsou v hubnoucím období velmi těžkým obdobím. Všechny reporty druhé skupiny včetně těch závěrečných si můžete pročíst zde.

Autor: Zdraví jako vášeň

Připomeňte si první pomoc

Mnoho z nás si myslí, že první pomoc nikdy poskytovat nebude, ale co když se objevíme v situaci, kdy bude potřeba, a vy si nebudete vědět rady? Projekt Zdraví jako vášeň vás seznámí s různými situacemi, které mohou nastat a vysvětlí vám, jak se zachovat.

Změny v těle během těhotenství

Již na začátku těhotenství dochází v těle nastávající matky k několika změnám.
Asi nejvýraznějším znakem těhotenství je růst těhotenského bříška, ale ani zbytek těla není ušetřen. Renomovaný gynekolog MUDr. Miroslav Verner vám prozradí, co všechno se ještě v těle mění. Jsou to například prsy, které také mění svoji velikost v důsledku působení hormonů. Mění se i trávicí systém, kdy ráno dochází k nevolnostem, jelikož je žaludek prázdný. Změna ve vylučovacím systému způsobí častější močení a v dýchacím systému dochází ke změně až v posledních týdnech těhotenství.

První pocity Marty Jandové po porodu

V loňském roce přivedla na svět svého prvního potomka i Marta Jandová. V porodnici ji přišlo vše snadné a už se jen těšila, až si svoji dcerku Marušku přinese domů, ale jakmile po návratu z porodnice vše doma uspořádala, adrenalin přece jen vymizel. Pak jako každá starostlivá maminka dceru stále kontrolovala, jak spí, ale netrvalo to dlouho a uvědomila si, že její “starý” život stále existuje.

Sportující dítě je v pohodě

Soči 2014 je za námi a i přes naše úspěchy a neúspěchy se můžeme za dva roky těšit na letní hry. ZP MV ČR udělala exkluzivní rozhovor s olympijskou medailistkou Šárkou Kašpárkovou, jak ji motivovali rodiče ke sportu, proč si vybrala jako svoji disciplínu trojskok, že ráda chodí na procházky se svým psem a jak ji bavila účast v soutěži Stardance. To vše a mnohem více se můžete dočíst na webových stránkách projektu Zdraví jako vášeň.

Zdraví jako vášeň je projekt, který podporuje zdraví, prevenci a kondici. Tento projekt patří pod Zdravotní pojišťovnu ministerstva vnitra ČR.

Zaujal Vás projekt Zdraví jako vášeň? Určitě se vám bude líbit i náš facebookový profil. Staňte se naším fanouškem.