Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Hemeroidy: Jak na ně?

9. listopadu 2009 | 00:01
Prezentace klienta |

Hemeroidy trápí až polovinu dospělých. Jste mezi nimi? Je nejvyšší čas zajít k lékaři. Toto onemocnění může skončit i operací! Zeptali jsme se odborníka, jak na ně!

Je zvykem se domnívat, že genetické predispozice k onemocnění hemoroidy mají neodvratný účinek. Že pokud měl váš otec hemoroidy a váš dědeček každé ráno hlasitě sténal na záchodě, nezbývá nic jiného, než (je to zajisté smutné, ale co dělat?) očekávat, že toto nepříjemné onemocnění zdědíte. Tím spíše, když nejste sami. Statistiky nám říkají, že 30 – 50 % dospělého obyvatelstva, jak mužů, tak i žen, trpí hemoroidy. Jak se dá vyléčit již utvořený hemoroid, aniž by byla nutná operace? S touto otázkou jsme se obrátili na jednoho z odborníků proktologů mezinárodní zdravotnické sítě ON CLINIC - ProctoClinic MUDr. Adama.

Máte hemeroidy? Zajděte k odborníkovi!
Autor: ProctoClinic

Především je nutné zdůraznit, že trápí-li vás již hemoroidy, pociťujete-li bolesti (i nevelké) v oblasti konečníku a evidujete-li krvácení, je třeba, abyste okamžitě zašli k proktologovi. Proč?

Především proto, že nikdo nedokáže na vlastní oči prohlédnout, co se děje u něj 'tam vzadu'. I kdyby se to nakrásně někomu podařilo, stejně by si nemohl stanovit správnou diagnózu, poněvadž není lékař. Málokdo ví, že hemoroidy mohou způsobit silné krvácení, jehož následkem může být slabost a mdloby v důsledku ztráty krve. To se nestane, pokud budete pod dohledem lékaře.

Typické symptomy hemoroidů, jako je krvácení a bolesti, jsou charakteristické i pro jiná onemocnění, která vyžadují zcela jinou léčbu: fissury (praskliny v oblasti konečníku), některé případy nemoci z ozáření, a co je hlavní, zhoubné nádory, u kterých je velice důležité, aby byly zjištěny co nejdříve.

Máte hemeroidy? Zajděte k odborníkovi!
Autor: ProctoClinic

Hemoroidy mají čtyři stádia. V prvním stádiu nejsou téměř žádné bolesti, pokud se však nemoc neléčí, přechází první stádium rychle do druhého stádia, stádia s bolestmi, krvácením a občasným výhřezem vnitřních hemoroidů. Třetí, závažnější stadium je doprovázeno komplikacemi, ale je nicméně stále ještě možné se vyhnout operaci, ambulantním a šetrným ošetřením bez zbytečné bolesti na rozdíl od 4. stádia, kdy jsou hospitalizace a operace již nevyhnutelné. Z toho plyne, že je třeba se obrátit na lékaře proktologa, aby se pustil do léčby vašich hemoroidů co nejrychleji, dokud ještě potíže nedospěly k operaci s narkózou, hospitalizací v nemocnici a dlouhodobé pracovní neschopnosti.

Více informací najdete na www.onclinic.cz

Máte hemeroidy? Zajděte k odborníkovi!
Autor: ProctoClinic

 

ON CLINIC, s.r.o.
www.onclinic.cz
Tel.: 224 422 487