Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Movember je v plném proudu! Kterým slavným mužům knírek sluší a kdo by se měl v listopadu raději schovat?

13. listopadu 2023 | 05:00

S listopadem přichází Movember – charitativní a každoročně se konající akce, jejímž účelem je rozšiřovat povědomí o rakovině prostaty. Tato celosvětově zaměřená událost začíná už na začátku listopadu, kdy se muži oholí. Do konce měsíce si nechají růst pouze knírek. Výjimkou nejsou ani hollywoodští krasavci. Komu knírek sluší a kdo by se měl v listopadu raději schovat doma?

Listopad patří knírkům. Malé, velké, tenké, tlusté, směšné i obdivuhodné, všechny se zkrátka tento měsíc nosí. Samotný název vznikl spojením dvou slov, a tedy Moustache neboli knír a November, což v překladu znamená listopad.

Co je to Movember?

Jedná se o každoroční charitativní akci, jejímž účelem je zvýšit povědomí o mužském zdraví, především o prevenci rakoviny prostaty a varlat. Každý muž, který se rozhodne tuto osvětu podpořit, si musí po celý listopad holit vousy kromě knírku. Dává tak najevo své zapálení pro dobrou věc. Podívejte se na video:

Video se připravuje ...
Co je Movember? • VIDEO: Videohub

Movember je měsícem mužské solidarity, účelem je také vybrání finančních prostředků, které jsou následně použity pro výzkum boje s rakovinou a také pro osvětu. Symbolika kníru vyjadřuje znak mužnosti a má ukázat, že zajímat se o své zdraví není žádná slabost. Do této osvěty se každý rok zapojuje i spousta známých osobností. Komu podle vás knír sluší a kdo by raději neměl během listopadu "vylézat ven"?

Nahlédněte do fotogalerie a posuďte sama:

Autor: Aneta Valešová